Dzūkų žinios

Ambicingas Lazdijų projektas juda statybų link

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė džiaugiasi unikaliu projektu ir tikisi, kad vienas moderniausių sporto centrų Lietuvoje duris atvers jau kitų metų pabaigoje.

Lazdijų miestas jau po kelerių metų turės naują traukos objektą – daugiafunkcį sporto centrą. Renovuotame policijos komisariato pastate bus ne tik sportuojama – čia įsikurs daugybė gyventojams svarbių organizacijų bei įstaigų. O šalia renovuojamo pastato iškils ir įspūdingas priestatas – naujoji ir itin šiuolaikiška sporto salė.
Praėjusį ketvirtadienį rekonstrukcijos planus ir naujosios salės priestato projektą visuomenei pristatė architektų įmonės „Maspro“ atstovai. Renginys, vykęs nuotoliniu būdu, sutraukė didžiulę auditoriją, o projektuotojai ne tik pateikė pastatų bei sutvarkytos aplinkos viziją, bet ir išgirdo gyventojų klausimus bei pasiūlymus. Kaip ir reikėjo tikėtis, daugiausia dėmesio sulaukė būsimo sporto centro priestatas – didžiulė universali sporto salė.
Pasak projektuotojų, renovuotose ir naujose sporto centro patalpose galės treniruotis ir važytis įvairių sporto šakų atletai ir mėgėjai. Didžiojoje salėje bus mobilioji sporto įranga, greitai pritaikoma skirtingų sporto ir pramoginių renginių poreikiams, sumontuotos išmaniosios ir energiją taupančios garso, apšvietimo, vėdinimo ir energijos taupymo technologijos. Be to, didžioji salė turėtų talpinti ir kelis šimtus sporto aistruolių. Renovuotose patalpose bus įrengtos mažesnės salės, treniruočių patalpos, šaudykla, trenerių ir teisėjų kabinetai, persirengimo kambariai, tualetai, dušai ir kitos sportininkams ir svečiams svarbios patalpos.
Projektuotojai atsižvelgs ir į savivaldybės administracijos reikalavimą statybų darbuose naudoti ilgaamžes medžiagas, kurios atitiktų kainos ir kokybės santykį. Nugriovus pastatą juosiančią seną tvorą, planuojama aplink renovuotus ir naujus pastatus gražiai sutvarkyti aplinką. Numatoma įrengti takelius su želdiniais bei mažąja architektūra, sumontuoti suoliukus. Bus įrengta ir automobilių stovėjimo aikštelė bei patogūs įvažiavimai.
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė džiaugiasi unikaliu projektu ir tikisi, kad vienas moderniausių sporto centrų Lietuvoje duris atvers jau kitų metų pabaigoje. Pasak jos, vykdant šį projektą, pasiektas nors ir daugeliui gyventojų nematomas, bet jo įgyvendinimui labai svarbus etapas. „Simboliška, kad šiuo projektu, sujungdami seną pastatą su nauju, lyg ir susiejame garbingą Lazdijų praeitį su ambicinga ateitimi“, – sako savivaldybės merė, pabrėždama, kad po daugiafunkcio sporto centro stogu aktyviai leisti laiką ir bendrauti bus kviečiami įvairių kartų Lazdijų rajono savivaldybės gyventojai.
Planuojama daugiafunkcio sporto centro patalpomis naudotis visą dieną. Pirmoje dienos pusėje sporto salėmis galės naudotis miesto darželių bei mokyklų auklėtiniai, po pietų į sales ir treniruočių patalpas sugužės Lazdijų sporto centro auklėtiniai bei treneriai, o vakarop – visi norintys.
Dabartinėse patalpose sunkiai beišsitenkanti Lazdijų sporto centro bendruomenė turės geresnes sąlygas ne tik treniruotis, bet ir rengti varžybas ar tarptautinius turnyrus. Tam turėtų pasitarnauti jau baigtos įrengti sportininkų apgyvendinimo patalpos. Lazdijų rajono savivaldybė ir sporto bendruomenė tikisi, kad šis kompleksas bus patrauklus rengti ir profesionalių sportininkų bei komandų stovyklas, o tai turėtų kurti ir naujų galimybių vietos verslui. Be to, atsiras sąlygos auginti vietinių sporto profesionalų kartą. Pasigirsta ir kalbų apie ketinimą burti profesionalią krepšinio komandą, kuri turėtų garsinti Lazdijų vardą.
Nors senajame pastate šiuo metu tebeveikia Lazdijų rajono policijos komisariatas, Migracijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, prokuratūra, Lietuvos Šaulių sąjunga bei Lazdijų sporto centras, visos šios įstaigos bei organizacijos veiklą tęs ir po renovacijos. Džiugu, kad norinčiųjų įsikurti administracinėse pastato erdvėse esama ir daugiau, tačiau dauguma patalpų jau radusios savus šeimininkus. Planuojama, kad į šių pastatų kompleksą persikels ir Lazdijų turizmo informacinis centras.

Lazdijų r. sav. informacija

Reklama: kiemoprojektai.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: