Dzūkų žinios

Rajono mokyklų abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis

Dalintis:
Vaisiejų Sigito Gedos gimnazijos abiturientų Paskutiniame skambutyje būta ir dainų, ir ašarų.

Gegužės pabaiga – abiturientams vienos iš paskutinių mokyklinių švenčių, Paskutinio skambučio, laikas. Ši šventė lieka visam gyvenimui kaip atsisveikinimo su mokykla ir žingsnio į savarankišką gyvenimą simbolis.
Praėjusią savaitę paskutinis skambutis skambėjo trijų rajono gimnazijų bei jų skyrių abiturientams Lazdijų Motiejaus Gustaičio, Veisiejų Sigito Gedos ir Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijose bei Šeštokų ir Šventežerio mokyklose – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos vidurinio ugdymo skyriuose.
Lazdijų gimnazistai savo šventę paminėjo tradiciniu šokiu centrinėje Lazdijų miesto aikštėje, kitų mokyklų abiturientai skambutį išgirdo savo mokyklose.
Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos direktorė Angelė Mizerienė „Dzūkų žinioms“ pasakojo, jog šiemet gimnaziją baigė 31 abiturientas. Direktorė pasidžiaugė, jog Paskutinio skambučio šventė gimnazijoje buvo įspūdinga, vyko pagal iš anksto parengtą scenarijų.
Abiturientus sveikino pirmokai, visi sodino medelius, vaikščiojo po Vaikystės sodą.
Anot gimnazijos direktorės, kasmet gimnazija į gyvenimą išleidžia po vieną dvyliktokų klasę. Pernai gimnaziją baigė 29 abiturientai, o kitais metais tikimasi, jog mokyklą baigs 27 abiturientai.
Paklausta, kur dažniausiai studijuoja Veisiejų abiturientai, direktorė teigė, jog daug dvyliktokų renkasi studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete, yra ir planuojančių studijuoti užsienyje.

Dalintis:

2 komentarai apie “Rajono mokyklų abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis”

  1. Direktorei gal reikėtų pačių mokinių paklaust, kur jie stos, o ne savo sugalvotą dalyką sakyti. Ir jei keliate, fotografijos paieškokite gražesnės. Fotografui už tokią foto gėda turi būti. Visi žmonės verkia, čia ne naujiena, kurią reikia skelbti visam rajonui. Čia džiaugsmo ašaros, pagaliau baigėm ir bus galima, kai kuriem mokytojams pasakyti eikit NAmo. Linkiu mokyklai atsinaujinti nuo pagrindų, ne tik išore. Nes dabar toks lygis, kad geriau būtų mokyklas sujungti arba uždaryti. Ir dar. Kaip bus su pradine mokykla??? Toliau pinigus į balą mesit? Gal laikas parduoti? Arba atgal ten pradinukus gražinkit. Remontas juk baigtas.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: