Dzūkų žinios

Ar galima gražiais pažadais išdžiovinti Senamiesčio gatvės balą?

Dalintis:
Prasidėjus lietaus sezonui, bala Senamiesčio gatvėje galutinai pripildė gatvės gyventojų kantrybės taurę ir jie pradėjo skambinti pavojaus varpais, siekdami, kad apie jų problemą sužinotų valdžios institucijos. („Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Liaudis sako: „Gerais norais ir pragaras grįstas“. Šis posakis puikiai tinka Lazdijų rajono valdžiai, kuri nesugeba iš esmės išspręsti kai kurių lazdijiečiams aktualių problemų, tačiau apie savo gerus norus ir ketinimus skuba pasigirti žiniasklaidoje.

Nesiėmė spręsti problemos

„Dzūkų žinių“ redakcija jau ne pirmą kartą sulaukia Lazdijų miesto gyventojų skundų dėl situacijos Senamiesčio gatvėje. Po lietaus ten susidaro milžiniška bala, prilijus sudėtinga ją aplenkti. Maža to, kad didžiulė bala telkšo viduryje miesto, bet ten susikaupęs vanduo jau pradėjo ardyti neseniai išlietą asfaltą.

Birželio mėnesį „Dzūkų žinios“ rašė apie šią problemą ir kreipėsi į savivaldybę, norėdamos sužinoti apie galimus šios problemos sprendimus.

Tuomet Vietinio ūkio skyriaus paklausėme: „Ar jums žinoma vandens nenubėgimo nuo asfalto problema Senamiesčio gatvėje? Kaip ir kada ketinate ją išspręsti?“

Tada gavome skyriaus vedėjos Indrės Adomynienės atsakymą: „Apie problemą Senamiesčio g. dėl besikaupiančio vandens informacijos nesame gavę. Įvertinsime situaciją ir priimsime sprendimą, kaip galima būtų šią problemą išspręsti. Taip iš karto neapžiūrėję vietoje negalime priimti sprendimo.“ 

Buvo keista gauti tokį atsakymą, nes, seniūnės Vaidos Gazdziauskienės teigimu, savivaldybė apie šią problemą buvo ne kartą informuota.

Tačiau tuo Vietinio ūkio skyriaus vedėjos atsakymu viskas ir pasibaigė. Bala ir toliau telkšojo, savivaldybė problemos nesprendė.

Pasigyrė spaudoje

Prasidėjus lietaus sezonui, bala Senamiesčio gatvėje galutinai pripildė gatvės gyventojų kantrybės taurę ir jie pradėjo skambinti pavojaus varpais, siekdami, kad apie jų problemą sužinotų valdžios institucijos.

Visai neseniai vietinėje spaudoje pasirodė valdžią giriantis straipsnis apie tai, kad savivaldybės vadovai jautriai sureagavo į Senamiesčio gyventojų skundus dėl gatvėje esančios balos ir neva ėmėsi spręsti šią problemą. Publikacijoje buvo džiaugiamasi, kad administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas neformaliai pažiūrėjo į gyventojų skundus, o merė Ausma Miškinienė davė nurodymą atitinkamoms tarnyboms išspręsti balos problemą.

Straipsnyje buvo krykštaujama, kaip geri savivaldybės vadovai išsprendė Senamiesčio gatvės balos problemą, kaip jautriai ir operatyviai sureagavo į gyventojų skundus.

Siūlo įrengti vandens surinktuvą

Tačiau, pasirodo, realybė nėra tokia rožinė, kaip apie ją rašoma. Nors iš balos buvo nusiurbtas vanduo, o nuardyti asfalto kraštai sutvirtinti, tai problemos neišsprendė – didžiulė bala ir toliau „puošia“ Senamiesčio gatvę. Tai patvirtino ir Lazdijų miesto seniūnijos seniūnė Vaida Gazdziauskienė.

„Žinau tą problemą, ten padarė naują asfaltą, gyventojas aukštai iškėlė sklypą, todėl ten nuolat telkšo bala. Vienintelis šios problemos sprendimas – ne asfalto pakeitimas, bet vandens surinktuvo sumontavimas. Tai viską išspręstų“, – įsitikinusi seniūnė.

Pasidomėjus, kas tai galėtų padaryti, seniūnė sakė, jog diskusijoms dėl šios problemos sprendimo turėtų susėsti ne vienas žmogus.

„Turėtų būti bendra kalba ir su gyventoju, nes tas surinktuvas turėtų būti privačioje žemėje, ir su vandentiekio specialistais, ir su Vietinio ūkio skyriaus atstovais. Jie turėtų surasti sprendimą ir visiems laikams išspręsti šią problemą. Ar siurbsime vandenį, ar kelkraščius pilsime, tai problemos neišspręs. Sprendimo reikia radikalaus ir skubaus“, – sakė seniūnė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: