Dzūkų žinios

Mobilūs jaunimo susitikimai Kūčiūnuose, Aštriojoje Kirsnoje ir Naujojoje Kirsnoje

Dalintis:

Lazdijų savivaldybės viešoji biblioteka įgyvendina jaunimo mobilaus darbo projektą ,,Bendraukime, siekime, tobulėkime“, kurį finansuoja Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektą inicijavo Lazdijų savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo centre besilankantys bei mobilaus darbo metu sutikti jaunuoliai. Projektas įgyvendinamas trijose seniūnijose: Kučiūnų, Būdviečio bei Šeštokų. Susipažinome su šių vietovių jaunimu ir jų apylinkėmis, turiningai bei prasmingai leidome laiką. Organizavome žygius, žaidėme įvairius žaidimus, turėjome mokymus, seminarus, praktinius užsiėmimus. Kūrybinių praktinių dirbtuvių ,,Meninis rašymas“ metu Lazdijų rajono jaunimas turėjo galimybę pažinti įvairius komunikacijos būdus, mokėsi informacijos atrankos kriterijų ir jos fiksavimo būdų, susipažino su meninio rašymo subtilybėmis.

Praktinių dizaino dirbtuvių „Rūbų renesansas“ užsiėmimų metu buvo skatinamas tvarumas, aplinkosauga bei sąmoningumas. Jaunuoliai mokėsi seną nusibodusį rūbą paversti nauju, įdomiu, madingu. Ruošiama jaunuolių sukurtų darbų paroda.

Mobilus darbas su jaunimu orientuotas į jauną žmogų, jo poreikius, lūkesčius, į jauno žmogaus ugdymą, kai jo gyvenamojoje aplinkoje nėra kitų pasiūlymų ugdymuisi, tobulėjimui, individualiam pokalbiui. Darbuotojai padeda jaunam žmogui plėsti galimybių ribas, skatina, motyvuoja, kad jaunas žmogus jaustųsi saugus, svarbus, reikalingas bei išgirstas.

Visos šios veiklos yra santykio stiprinimo etapas. Darbuotojų, vykdančių mobilųjį darbą, ir jaunimo tarpusavio santykių stiprinimas vyksta socialinio dialogo principu, bendraujant ir bendradarbiaujant, įtraukiant į veiklas socialiai atskirtus jaunuolius, taip pat skatinant jaunimo toleranciją, pagarbą vieni kitiems. Stengėmės, kad jaunas žmogus pasitikėtų darbuotoju ir prireikus kreiptųsi pagalbos ir atviro bendravimo.

Lazdijų jaunimo centro informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: