Dzūkų žinios

Sužibusi gražioji Krosnos eglutė reabilitavo puošybos saviveiklą

Dalintis:
Visa Lietuva renka pačią gražiausią eglutę, tačiau jeigu būtų pačios liūdniausios eglutės rinkimai, turbūt juos laimėtų Krosnos miestelio eglutė. Labai gaila, kad pavaduojančiam seniūnui nerūpi miestelio kalėdinė dvasia, gal jis laukia, kad motinystės atostogose esanti tikroji seniūnė atbėgtų ir padabintų eglę? Žinoma, retorinis klausimas, bet jei pavaduoji, tai ir algą gauni, o jei gauni algą, tai ir darbą reik dirbt? Ar aš čia kažkaip kitaip suprantu? (Tokio turinio laišką atsiuntė skaitytojas redakcijai gruodžio 11 dieną).

„Jei darai, daryk gerai“ – ši patarlė tinka visiems atvejams, taip pat ir puošiant savo aplinką šventėms. Neatsakinga ir atmestina puošyba gali turėti neigiamų pasekmių ne tik tiems, kas tai padarė, bet ir visai bendruomenei.

Šios patarlės taiklumu buvo galima įsitikinti, kai Krosnoje, šalia Kultūros namų, ten patalpas nuomojantys verslininkai nusprendė papuošti prie pastato augančią eglę. Žodis „puošti“ šiuo atveju nelabai tinka, nes ant eglutės buvo chaotiškai užmestos dvi girliandos su lemputėmis ir viskas.

Taip „papuošta“ eglutė netruko atsirasti socialiniuose tinkluose, kur buvo teigiama, kad taip atrodo Krosnos oficialioji eglutė. Eglutės baisuoklės vaizdas netruko pasklisti po visą Lietuvą ir sulaukė daug kritikos – neva Lazdijų pagrindinei eglei buvo skirta per 20 tūkst. eurų, o Krosnos eglutei pagailėta pinigų. Internautai baisėjosi Krosnos eglute ir piktinosi vietos bendruomenės neveiklumu.

Krosnos seniūnijoje buvo įžiebta pagrindinė kalėdinė eglė. Dėkojame visiems aktyviems bendruomenės nariams, kurie prisidėjo savo idėjomis bei darbu. Ypatinga padėka Vilijai ir Gintui Kizelevičiams, kad organizavo eglės puošimą bei padovanojo papuošimus. AČIŪ už sukurtą stebuklą! Gražaus švenčių laukimo!

Tačiau realybė yra šiek tiek kitokia. Savaitgalį Krosnoje buvo papuošta tikroji miestelio eglė, esanti keliasdešimt metrų nuo baisuoklės. Eglė atrodo gražiai ir tikrai nedaro gėdos miesteliui bei džiugina bendruomenę.

Netrukus socialiniuose tinkluose atsirado gražiosios Krosnos eglutės nuotraukų ir ja besidžiaugiančių žmonių įrašų.

„Gražuolę eglutę Krosnai ir mums visiems padovanojo UAB „Staigūs sprendimai“ (Vilija ir Gintas Kizelevičiai), negailėdami savo laiko supirko visus papuošimus, kartu su savo firmos darbuotojais ją papuošė – šaunuoliai. Tik jų dėka galime džiaugtis ir didžiuotis Krosnos eglute“, – rašė socialinių tinklų lankytojai.

Tai turėtų būti pamoka visai Krosnos bendruomenei, kad savo miestelį reikia puošti atsakingai, o ne atsainiai, nes blogus dalykus žmonės labiau pastebi nei gerus. Kita vertus, jei esi savo krašto patriotas, tai nebūtina į socialinius tinklus paleisti atsitiktinių vaizdų ar patvorinių papuošimų bei sukelti audrą vandens stiklinėje.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: