Dzūkų žinios

Krosnos Šv. Mato atlaidų šventėje atvėsusią žemę šildė žmonių pakili nuotaika

Dalintis:

Praėjusį sekmadienį Krosnoje vyko Šv. Mato atlaidai ir Krosnos miestelio linksma šventė „Po Šv. Mataušo ir žemė ataušo“ (kaip kadaise senolių sakyta).

Ir nors saulutė iš paskutiniųjų kiek beįmanydama bandė šildyti, tačiau tikrai jautėsi, kad žemė jau ataušusi ir palengva einama rūstesnio metų sezono – žiemos – link. Tačiau Krosnoje „ataušimą“ kompensavo gausiai susirinkusių žmonių pakili nuotaika ir plačios šypsenos. O švęsti buvo ką: Krosnos miestelis minėjo 420 metų sukaktį, Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčiai suėjo 180 metų, o mokyklai būtų buvę 160 metų.

Šventėje visus džiugino grupės „Lietuvaičiai“ ir Marijampolės kantri muzikos kapelos „Jovarai“ atliekamos dainos. Na, o kas tingėjo šokti, galėjo kartu su vaikais pasipuošti ukrainietės Veronikos ant veidų piešiamais piešiniais, taip pat savo akies taiklumą kiekvienas galėjo išmėginti krašto apsaugos savanorių pajėgų parengtose veiklose. Be viso šito, visi įsitikino Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės pasieniečių dresuoto šuns sugebėjimais surasti narkotikus.

Kalbintas Artūras Margelis, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys, sakė, kad čia, Krosnoje, gyvenantys ir dirbantys geri žmonės visada moka surengti puikias šventes. Nes tik taip atsakingai veikdami kuriame gražesnį ir turtingesnį rytojų.

Gale sėdinti pagyvenusių žmonių pora sakė, kad yra atvykę iš Marijampolės. Pamatė renginio anonsus ir kaipmat atbildėjo pasižiūrėti šventės. „Baisus daiktas, kad nieko čia nepažįstame. Mums dėl to tik dar drąsiau, nereikia varžytis. O reginys puikus! Ačiū rengėjams!“ – nuoširdžiai kalbėjo suvalkiečiai.

O stilingai apsirengusių sutuoktinių pora iš Krosnos pasidžiaugė: „Oi, po daugybės metų klajonių Islandijoje sugrįžome namo. Juk mums Krosna yra viskas, visas gyvenimas: užauginti vaikai, sutinkami kaimynai, giminės. Tad prie viso šito telieka palinkėti mums visiems tik sveikatos, darbo, taikos ir vieningumo, nes tik visa tai turėdami, galėsime visada daug maloniau ir šviesiau gyventi!”

Na, o Krosnos bendruomenė svečiams neleido išvykti gurgiančiais pilvais, tradiciškai visus vaišino skania grikių koše ir kompotu, taip lyg perduodami žinią, kvietimą ir ateičiai, kad į čia rengiamas šventes visada verta sugrįžti!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: