Dzūkų žinios

Pirmasis rajone vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Pilna pirštinė“

Dalintis:

Pasitinkant Tarptautinę teatro dieną, Veisiejų kultūros namuose šurmuliavo pirmasis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Pilna pirštinė“.

Festivalyje dalyvavo Marijampolės KC Sasnavos skyriaus vaikų šokio ir teatro studija „Jaunuolynas“ (vad. L. Dambrauskienė), Marijampolės KC Liudvinavo vaikų teatro studija „Gaja“” (vad. Vita Gvazdaitienė), Būdviečio laisvalaikio salės lėlių teatras „DuliDu“ (vad. Zina Barkauskienė), Veisiejų kultūros namų vaikų ir jaunimo teatras „Kaukutis“ (vad. R. Kulakauskienė) bei Veisiejų kultūros namų vaikų ir jaunimo meninės raiškos klubas „Vizija“ (vad. E. Petrauskienė).

Jaunuosius atlikėjus bei žiūrovus sveikino Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus  vyr. specialistės Agnė Milkuvienė ir Auksė Stirbienė. Padėkas, suvenyrus bei ženkliukus įteikė Lazdijų kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Ingrida Neverdauskienė.

Šio festivalio iniciatorė, Veisiejų kultūros namų meno vadovė R. Kulakauskienė džiaugiasi, kad „pirmas blynas“ neprisvilo. Žiūrovams pristatyti penki spektakliai – įvairūs savo tematika, spalvingi dekoracijomis ir personažų charakteriais, šmaikštūs, mistiniai, pamokantys ir užburiantys paslaptingu teatro pasauliu.

Pilna salė žiūrovų, gerbėjų aplodismentai ir palaikymas teikia viltį, kad Lazdijų rajone ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų teatras gyvuoja. O festivalis taps tradiciniu Tarptautinei teatro dienai paminėti skirtu renginiu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: