Dzūkų žinios

Lazdijų rajono tarybos posėdyje buvo pateiktas keistas pasiūlymas

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Liepos pabaigoje vykusiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstoma net 40 klausimų, o jis truko net keturias valandas. Paaiškėjo itin svarbus dalykas, kad administracijoje nebelieka Centralizuotos buhalterinės apskaitos skyriaus, kuris jungiamas su Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyriumi. Šiame skyriuje bus daugiau kaip dvidešimt žmonių, o tai yra labai blogai, nes net vadybą besimokantys pirmakursiai žino, kad vienas žmogus efektyviai vadovauti gali septyniems žmonėms, daugiausia iš bėdos dešimčiai žmonių.

Posėdyje klausimas dėl buhalterijos centralizacijos užstrigo ir jis bus sprendžiamas ateityje. Buvo pateiktas pasiūlymas įsteigti vieną biudžetinę įstaigą, kuri tvarkytų Lazdijų rajono savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų buhalteriją. Šis klausimas nepraėjo ir bus sprendžiamas ateityje.

Posėdyje buvo priimta nemažai kitų sprendimų. Pritarta lėšų skyrimui neformaliajam suaugusiųjų švietimui ir tęstiniam mokymuisi. Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka vykdys keturias programas: „Medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymo programa 2023“, „Anglų kalba suaugusiems“, „Terapinė knygos galia“ ir „Patyriminė keramikos edukacija „Susikurk savo laimės paukštį“.

Adomo Žilinsko piešinys.

Siekiant paskatinti smulkiuosius verslininkus, patvirtintos papildomos Lazdijų rajono savivaldybės teritorijos, kuriose leidžiama verstis sezonine mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais kurortinio, poilsio bei turizmo sezono laikotarpiu. Tai bus galima daryti prie Metelio ežero bei Dusios ežero paplūdimio (šalia lankytojų centro), prie Dusios ežero paplūdimio Graužų kaime, prie Baltajo ežero ir Kapčiamiestyje planuojamo įrengti paplūdimio, prie Veisiejų paplūdimio ir parko teritorijoje, taip pat Mankūnėlių kaime ir Turistų g. 98, Lazdijuose. Nustatyta, kad Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpis nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.

Įvertinus padidėjusias išlaidas ir veiklos sąnaudas, tarybos sprendimu buvo pritarta mokesčio už mokslą Lazdijų meno mokykloje pakeitimui. Nuo naujų mokslo metų mokestis už vieną meninio ugdymo programą vaikams bus 15 Eur už mėnesį. Šis mokestis nebuvo keistas nuo 2014 metų, o pakeitus vis tiek lieka vienas mažiausių šalyje. Kaina suaugusiajam per mėnesį bus 20 Eur. Taip pat padidinti tarptautinių, respublikinių festivalių, konkursų, seminarų, konferencijų, plenerų, vykstančių Lazdijų meno mokykloje, dalyvio mokesčiai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: