Dzūkų žinios

Savivaldybės naujienos trumpai

Dalintis:

Lazdijai jautriai ir prasmingai paminėjo Baltijos kelio metines

Lazdijų laisvės kovų muziejuje renginiu „Bunda jau Baltija“ paminėtos Baltijos kelio 34-osios metinės. Jame dalyvavusiųjų prisiminimai – gyvas įrodymas, kad, nepaisant prabėgusio laiko, lazdijiečių atmintyje Baltijos kelias išliko taip aiškiai, tarsi tai būtų vykę vakar.

Kalbėjęs rajono savivaldybės vicemeras Dalius Mockevičius akcentavo, kad Baltijos kelias buvo ir lieka pasaulinis įvykis, Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių referendumas, kurie šia akcija deklaravo savo sprendimą būti laisvi ir nepriklausomi. „Laikykime dažniau vienas kito ranką, kad netektų laikyti ginklų“, – sakė jis, šiuos žodžius skirdamas jaunimui bei primindamas visuomet būtiną tautos vienybės ir ryžto svarbą.

Prisiminimais bei išgyvenimais jautriai dalijosi Baltijos kelio dalyviai bei organizatoriai, rajono savivaldybės Darbo grupės laisvės kovoms įamžinti nariai Janina Ražukienė bei Romas Leščinskas, rajono savivaldybės tarybos narė Vilma Danauskienė, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokytoja Audronė Pileckienė. Visi jie pabrėžė, kad istoriją ir joje dalyvavusius žmones reikia nuolat prisiminti, o jaunimui apie tai kalbėti ne tik pamokose, bet ir šeimose, įvairiose edukacijose.

Viso renginio metu ekrane buvo demonstruojamos skaidrės, kuriose užfiksuotos lazdijiečių, dalyvavusių Baltijos kelyje, akimirkos.

Daugumos jau nėra mūsų tarpe. Jų atminimas pagerbtas tylos minute.

Aidinti Baltijos kelio himnui „Bunda jau Baltija“, renginio dalyviai su kardeliais rankose susikibo taip, kaip tuomet, prieš 34-erius metus.

Saltininkų kaime nušvito nauji šviestuvai

Artėjant tamsiems rudens vakarams, ryškūs pokyčiai įvykdyti Saltininkų kaime, Krosnos seniūnijoje – naktimis tapo šviesiau dar vienoje gatvėje. 

16 naujai įrengtų šviestuvų apšviečia daugiau kaip 700 metrų turinčią Palių gatvę. Šviestuvai pastatyti dar liepą, visiškai pajungti ir veikti pradėjo nuo rugpjūčio 18 dienos vakaro.

Rangovas – alytiškė UAB „Ordo“ darbus jau baigė. 

Lazdijų rajono savivaldybei Palių gatvės apšvietimas iš viso kainavo beveik 28 tūkst. eurų.

Pradėti stogo tvarkymo darbai

Įvykus viešajam pirkimui, rugpjūčio 16 d. Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazija pasirašė sutartį su MB „Vildeisa“ dėl gimnazijai priklausančių Krikštonių kaimo bendruomenės namų stogo remonto ir atnaujinimo darbų.

Pastato stogas buvo pralaidus lietui, lubos išpuvusios, lyjant semiamas ne tik antras, bet ir pirmas pastato aukštas, įranga. Kadangi pastatą naudoja bendruomenė, atnaujinimo darbų reikėjo nedelsiant.

Stogo tvarkymo darbų galutinė kaina – 11 286 Eur, iš kurių 10 700 Eur buvo skirta iš Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto.

Darbai pradėti iš karto po sutarties pasirašymo ir planuojami pabaigti per 2 mėnesius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: