Dzūkų žinios

Savivaldybės naujienos trumpai

Dalintis:

A. Miškinienė: išpildyta dar viena veisiejiečių svajonė

Veisiejų buvusios pradinės mokyklos, adresu Ateities g. 6, antrame aukšte duris atvėrė modernus sporto centras, kuris laukia vaikų ir senjorų, profesionalų ir mėgėjų iš viso Lazdijų rajono.

Lazdijų sporto centro bazėje Veisiejuose įrengtos stalo teniso ir treniruoklių sporto salės, kuriose sportuojančių laukia naujausia įranga. Apie 30 šiuolaikiškų treniruoklių pritaikyti profesionaliai sportuojantiems, užsiimantiems jėgos trikovės ar kitu sportu. Taip pat jais naudotis prižiūrint ir patariant sporto centro treneriams galės tiek kūno formas norintys padailinti, tiek ir siekiantys sustiprinti raumenis.

Veisiejai iki šiol neturėjo uždaros ir sportavimui skirtos sporto erdvės, tad viskas prasidėjo nuo didelės svajonės – visiems susitelkus ir tikint tuo, ką darome. Todėl šiandien galime džiaugtis tokiu puikiu rezultatu. Šiandien tariu ačiū daugybei žmonių, be kurių svajonė nebūtų virtusi realybe. Ačiū jums visiems“, – antradienio vakarą sporto bazės atidaryme kalbėjo Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Lazdijų sporto centro bazės atsiradimas užbaigė ilgus metus uždarytos ir apleistos pradinės mokyklos įveiklinimą. Šiuo metu visas pastatas užpildytas: veikia dienos centras, specialių poreikių vaikams paslaugos teikiamos šeimos centre, įrengta skalbykla, pirtis, renkasi Trečiojo amžiaus universiteto studentai ir rankdarbių studijos „Kuparėlis“ senjorai.

Sporto bazės paslaugas teiks Lazdijų sporto centro treneriai pagal numatytą tvarkaraštį ir kainoraštį – iki pietų ir vakarais laukiami suaugusieji, po pamokų čia vyks treniruotės vaikams. Pastariesiems paslaugos – nemokamos, suaugusiems už treniruotes reikės atsiskaityti pagal Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nustatytas kainas.

Šeštokų mokyklos valgykla jau veikia: vaikai valgo gardžiai ir sveikai

Pietauti jau kviečia kapitaliai atnaujinta Lazdijų rajono Šeštokų mokyklos valgykla.

Valgykla remonto nematė nuo jos atidarymo dar sovietmečiu. Vienur kitur buvo padažoma ar pakeičiamos suskilusios plytelės, bet sąlygos jau neatitiko reikalavimų. Po visą vasarą trukusio remonto ne tik kapitaliai nuo sienų dažymo, plytelių perklojimo suremontuotos patalpos, bet ir įsigyta moderni įranga: šilumą palaikantys marmitai, šiuolaikiška maisto išleidimo linija, nauji įrankiai, indai, kriauklės ir kita technika. Tai, ką pavyko išsaugoti, buvo išsaugota, liko indukcinės kaitlentės ir orkaitės, indų plovimo sistema.

Šiuo metu valgykloje vaikai gali gardžiuotis sriuba, rinktis vieną iš dviejų karštų patiekalų, pasirinkti mėgstamų daržovių ir vaisių, atsigaivinti vandeniu ar kefyru. Vaikai patys sprendžia, ko nori ir kiek nori, o virtuvės darbuotojai pasiryžę įsiklausyti į jų pageidavimus.

Pokyčiai Seirijuose: naują šaligatvį greitai turės pagrindinė miestelio gatvė

Seirijų miestelis garsėja savo ypatingais gėlynais, kitais želdiniais. O štai gatvėms jau seniai reikėjo remonto. Situacija turėtų pasikeisti artimiausiu metu. Šią savaitę pačiame miestelio centre, Vytauto gatvėje, gausu technikos: pradėti šaligatvio remonto darbai. Juos atliekanti UAB „Expolita“ dirba ne tik kruopščiai, bet ir sparčiai, todėl beveik 300 metrų šaligatvio atkarpa turėtų būti užbaigta iki spalio mėnesio vidurio.

Darbų metu bus įrengta nauja šaligatvio trinkelių danga, pakloti kelio ir vejos bortai, suremontuoti šaligatvio dangoje esantys įvairios paskirties inžinerinių tinklų šuliniai. Savivaldybei darbai kainuos daugiau kaip 65 tūkst. eurų.

Seirijų seniūnijoje šią vasarą atsirado ir daugiau gerų pokyčių. Tvarkomas kelias, vedantis per Paserninkų kaimą. Jis jau išasfaltuotas, tačiau gyventojams išreiškus pageidavimą įrengti daugiau nuovažų, gatvės remonto projektą tenka koreguoti. Čia taip pat bus įrengti kelio atitvarai, pastatyti kelio ženklai, atlikti kiti aplinkos tvarkymo darbai.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: