Dzūkų žinios

Apeliacinio teismo sprendimas kirto per liberalų reitingus

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Lapkričio 22–gruodžio 2 dienomis bendrovė „Vilmorus“ atliko reprezentatyvią apklausą, kuri buvo paskelbta laikraštyje „Lietuvos rytas“. Kas labiausiai krito į akis, tai kaip piliečiai sureagavo į Apeliacinio teismo nuosprendį politinės korupcijos byloje. Ankstesnė „Vilmorus“ apklausa, vykusi lapkričio 9–19 dienomis rodė gan palankius Lietuvos liberalų sąjungos reitingus. Per mėnesį sumenko ir Liberalų sąjūdžio reitingas – penktoje reitingų lentelės vietoje esančią partiją gruodį palaikė 3,6 procento apklaustųjų, kai lapkritį tokių buvo 5,7 procento respondentų. Per gana trumpą laiko tarpą liberalų reitingas sumažėjo net 2,1 procento.

Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen gruodį palankiai vertino 29,3 procento apklaustų gyventojų, 45,1 procento apie ją buvo neigiamos nuomonės. Lapkritį politikė buvo sulaukusi 36 procentų palankių ir 37,6 procento nepalankių atsiliepimų. Populiariausių politikų reitinge ji smuko iš ketvirtos į septintą vietą. Tuo metu politinės korupcijos byloje nuteistos Darbo partijos reitingai ūgtelėjo – nuo 2,8 procento lapkritį iki 3,6 procento gruodį. Ji rikiuojasi šeštoje reitingų lentelės vietoje. Taip pat didesnio palaikymo sulaukė ir jos lyderis Andrius Mazuronis – gruodį jį palankiai vertino 35,9 procento apklaustų gyventojų, 25,7 procento apie jį buvo neigiamos nuomonės. Jis užima penktą populiariausių politikų reitingo vietą. Lapkritį parlamentaras buvo sulaukęs 32 procento palankių ir 23,4 procento nepalankių atsiliepimų. „Matyt, kad žmonės jų nenuteisė. A. Mazuronio partija dėžutėmis nenešiojo pinigų. Kitaip tariant, galbūt žmonės nesuprato, už ką tas Gapšys į kalėjimą sodinamas“, – sakė V. Gaidys.

Adomo Žilinsko piešinys.

Pasak Seimo pirmininkės, tokį visuomenės vertinimą leido prognozuoti neigiamas pastarųjų savaičių politinis kontekstas. „Reitingai niekuo kažkaip ypatingai nenustebino, galima buvo prognozuoti. Kontekstas pora savaičių yra pakankamai neigiamas, bet Liberalų sąjūdis yra praėjęs ir kur kas sudėtingesnius išbandymus“, – žurnalistams prieš šeštadienį Vilniuje vykstantį Liberalų sąjūdžio tarybos posėdį sakė V. Čmilytė-Nielsen. „Po nedidelių pabangavimų paprastai viskas grįžta į savo vietas“, – pridūrė ji. Tuo metu lapkritį koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) politinės korupcijos byloje taip pat nuteistos Darbo partijos bei jos lyderio Andriaus Mazuronio ūgtelėjusį reitingą, pasak V. Čmilytės-Nielsen, galėjo lemti „šiek tiek kitokia rinkėjų bazė“. Pasak V. Čmilytės-Nielsen, Lietuvos apeliacinio teismo kaltu politinės korupcijos byloje pripažintam Liberalų sąjūdžiui skirtą 376,6 tūkst. eurų baudą partija galės sumokėti iš valstybės dotacijų – politikė patikino, jog dėl to jau gautas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išaiškinimas.

Dalintis:

1 komentaras apie “Apeliacinio teismo sprendimas kirto per liberalų reitingus”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: