Dzūkų žinios

Norai išpildyti su kaupu: vietoj vieno masažinio krėslo padovanoti net du

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Gerumo akcijos organizatorius Remigijus Paulionis kaip reikiant įsuko gerumo karuselę. Šiemet tokią akciją vyriškis organizavo jau 11 kartą. Tai akcija, kuri kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, plečiasi ir jau seniai peržengė rajono ribas: aukoja žmonės iš visos Lietuvos.

Viskas prasidėjo nuo šiltų kojinių, o šiemet padovanoti 2 masažiniai krėslai, daugiafunkcinė lova

„Man svarbu žinoti, ko seneliams labiausiai reikia“, – tikina pats šios akcijos organizatorius R. Paulionis. Norai buvo išsakyti ir išpildyti su kaupu. „Noras labai aiškus ir konkretus – masažinis krėslas“, – tokį prašymą išgirdęs Remigijus. Tačiau Kalėdos – toks metas, kai viskas įmanoma. Nupirktas naujutėlaitis masažo krėslas, dar vienas padovanotas naudotas masažo krėslas, taip pat daugiafunkcinė lova, kuri buvo be galo reikalinga, iškart pastatyta į vietą ir naudojama pagal paskirtį, globos namų gyventojams dovanota ir šiltų, minkštučių pledų, saldumynų, kitų reikalingų dalykų. Remigijus prisipažįsta, kad tokio modernaus masažinio krėslo jis ieškojęs ne vieną savaitę, mat norėjo, kad būtų tikrai patogus ir šiuolaikiškas. „Galvojau, jei nesurinksiu reikiamos sumos, pats pridėsiu, kiek trūks, tačiau dėl žmonių gerumo pavyko“, – sako vyriškis. Už naują masažinį krėslą sumokėta 1580 eurų. Lazdijų socialinių paslaugų centro socialinės globos namų personalas ir patys gyventojai neslepia džiaugsmo – tai vadina tikru kalėdiniu stebuklu. O kur dar antrus metus šios akcijos metu dovanojamas alytiškio Rolando Griciaus gyvo garso koncertas, kurio globos namų gyventojai nė kiek ne mažiau nei dovanų laukia visus metus. Globos namų gyventojus sveikino ir tądien čia svečiavęsis Kapčiamiesčio seniūnijos seniūnas Virginijus Golikas.

Nesuklysiu pasakiusi, kad Lazdijų socialinės globos namuose didžiausia šventė – kasmet Remigijaus Paulionio organizuojamos „Gerumo akcijos“ kulminacija. „O viskas prasidėjo nuo kojinių“, – paklaustas, kaip viskas prasidėjo, sako Remigijus mintimis sugrįžęs į laikus prieš 11 metų. Nežada sustoti, kaip tik žvelgia į ateitį optimistiškai. „Pradėtus darbus tęs dukra“, – įsitikinęs Remigijus, pridurdamas, kad mažoji susirgo, tad negalėjo šįkart dalyvauti šventiniame renginyje: jai taip skaudėjo mažą širdutę, kad net verkė.

Kad Kalėdų stebuklais tikėti verta, įsitikinę ir patys globos namų gyventojai, nes akcija kasmet auga, prisijungia vis daugiau žmonių, norinčių prisidėti prie prasmingų darbų. „Matant giedrus gyventojų veidus, riedančias skruostais džiaugsmo ašaras, nesinori sustoti, turiu judėti toliau“, – tvirtai žino akcijos organizatorius Remigijus Paulionis.

„Gerumo akcija“ suvienijo daugybę žmonių, prisidėjo ir visa parapija Remigijus neslepia, kad aukojančiųjų daug: čia didelę įtaką turi ir jo darbas – vyriškis gerai žinomas sporto pasaulyje, dirba asmeniniu vyr. treneriu sporto klube „VS-Express 24/7“ Alytuje. Remigijų daug kas pažįsta, tad noriai prisideda prie jo organizuojamos akcijos, ypač daug alytiškių šiemet prisidėjo prie Lazdijų socialinės globos namų gyventojų norų išpildymo. „Ačiū tariu visiems dalyvavusiems „Gerumo akcijoje“. Dėkoju visiems, kurie prisidėjote prie šio stebuklo. Šįkart prie akcijos prisijungė net parapija – tai Šeštokų parapijos žmonės, kurie Advento metu aukojo seneliams. Dėkoju Šeštokų parapijos klebonui kun. Valdemarui Smulskiui ir Redai Armalienei. Už padovanotą daugiafunkcinę lovą ačiū Elvinui. Taip pat už gausybę pledų, stalo žaidimų ir saldumynų dėkoju visiems, nekilnojamo turto centro „Jonaras“ savininkui Rolandui Griciui už jau antrus metus iš eilės padovanotą koncertą, nuostabų balsą ir gerą nuotaiką, Mantui Šikarskui už šventės įamžinimą, UAB „Gerdnesta“ ir Ernestui Rimšeliui už nuostabią eglutę. Deivydui Palačioniui, „Pukutis“, Idilijai Vaitkus ir „Aibės Matas“ – už informacijos sklaidą apie „Gerumo akciją“ ir visiems visiems, kurie aukojo pinigėlius senelių kalėdinio noro įgyvendinimui – masažiniam krėslui. Dėkoju Jolantai Bobrovaitei-Šliaužienei ir jos tėveliui, Deivydui Palačioniui, Linutei Babinsk, Janinai Gaidienei, Naida Naida, Daivai Jankauskaitei-Kondra, Jolitai Gylienei, Joanai Jucienei, Vestinai Lenkauskaitei, Eglei Apeikienei, Kęstučiui Grigaliūnui, Ingridai Maziukienei, Renatai Kriogienei, Daivai Česnulevičienei, Viktorijai Žilinskaitei, Jurgitai Sakavičienei, Eglei Bagdonaitei, Eglei Kilikevičiūtei, Ja Svajūnei, Inex Inai, Dainorai Nevulienei, Gintui Lekavičiui, Rasai Vaišnoraitei, Renatai Jančiauskienei, Simonai Levickienei, Tadui Cia, Jurgitai Žeimienei, Vygantui Marcinkevičiui, Vaidai Gud, Vidai Andriuškevičienei, Gintarei Slavickaitei“, – savo „Facebook“ paskyroje vardijo geradarius, prisidėjusius prie „Gerumo akcijos“, Remigijus Paulionis. Ir dar ne visi, dar priduria Remigijus: „Už dovanėles seneliams dėkoju Odetai Bagdonaitei-Jaciunskienei, Almai Stučkienei, Žanetai Stravinskaitei-Burbulevičienei, Gintarei Vasiliauskienei, Artūrui Čiurlioniui, Daivai Žekevičienei, Jurgitai Žeimienei, Aušrai Vrubliauskienei, Halinai Golubovskai, Silvai Štukauskaitei-Jakštienei“. Prašo nepykti, jei ką užmiršo paminėti, padėkoti. „Jūsų tikrai daug. Ačiū visiems! Visi kartu sukūrėme kalėdinį stebuklą!“ – džiaugiasi ir pats Remigijus, subūręs draugėn tiek daug geros valios žmonių.

Kasmet prieš Kalėdas Remigijus organizuoja „Gerumo akciją“ tvirtai tikėdamas jos sėkme ir žmonių gerumu: tos akys, kurias išvysta globos namuose, ašaros akyse atperka viską. Žino, kad to reikia: gerumo nebūna per daug.

Dainininkas R. Gricius žadėjo dainuoti globos namuose, kol jėgos leis

Muzikantas Rolandas Gricius pažadėjo dainuoti globos namuose, kol gyvas bus, o mielos šių socialinės globos namų darbuotojos siūlė jam praleisti senatvę pačiuose geriausiuose senelių namuose, o tokie, žinoma, čia, Lazdijuose. Balsingas vyriškis prisipažino, kad jam taip pat teko paragauti vaikų namų duonos, todėl dabar jis koncertuoja globos namuose, važiuoja ir pas vaikus, likusius be tėvų globos, motyvuoja jaunus žmones siekti savo tikslų ir svajonių.

Jo dovanotas koncertas Lazdijų socialinės globos namuose abejingų nepaliko: šoko net sėdintys vežimėliuose, sukosi visi, kas pajėgė, kas nešoko – lingavo, ramiai išsėdėti buvo neįmanoma. Populiarios dainos skambėjo, šokėjų traukinukas judėjo. Tiesa, kartais dainų žodžiai privertė susimąstyti, ašarą nubraukti. Ne veltui dainininkui dėkojo ir globos namų gyventojai, ir darbuotojai, linkėjo jam visa ko geriausio. „Jūs auksas, sidabras“, – neslėpdama savo emocijų sakė viena globos namų gyventoja dainininkui.

Dovanėlės, padėkos, nuoširdūs palinkėjimai „Gerumo akcijos“ organizatoriui Remigijui Paulioniui, dainininkui Rolandui Griciui. Direktoriaus pavaduotoja, l. e. direktoriaus pareigas, Jolita Žilionytė neslėpė džiaugsmo, kad tokia prasminga „Gerumo akcija“ dovanoja tiek daug gerų emocijų, nuoširdžiai dėkojo Remigijui Paulioniui už suorganizuotą jau 11-ąją „Gerumo akciją“, už paramą, neblėstantį norą padėti, skirtą laiką ir prasmingą darbą. „Kai paklausė, ko mums labiausia reikia, mes galvojome apie kuklesnius dalykus, bet kai Remigijus paragino norėti daugiau, išsakėme norą. Ir štai mūsų norai išpildyti – Kalėdos stebuklų metas“, – džiaugėsi direktoriaus pavaduotoja, l. e. direktoriaus pareigas, Jolita Žilionytė. Ir tai tik dar kartą patvirtina, kad žmonių gerumo kupinos širdys daro stebuklus ir jie vyksta mūsų akyse. Didelis noras, valia ir užsispyrimas padeda Remigijui, dažnai dar vadinamam geležiniu žmogumi, ne tik sporte, bet ir gyvenime: „Gerumo akcija“ tikrai gyvuos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: