Dzūkų žinios

Kodėl nišiniai kvepalai vis labiau populiarėja?

Dalintis:

Dažnas nišinių kvepalų sąvokos apibrėžimas – tai unikalūs, dažnai rankų darbo, iš aistros gimę kvapai, kuriuos dažniausiai kuria nepriklausomi parfumeriai ar mažesni kvepalų namai. Šie nišiniai kvepalai, kurių prieinamumas yra ribotas, kartais vadinami amatininkų kvepalais. Skirtingai nuo populiarių, komercinių kvapų, kurių pagrindinis dėmesys skiriamas pardavimų sėkmei, nišiniai kvepalai orientuoti į kokybę, naujoves ir originalumą, tačiau didesne, bet prieinama kaina. Juose naudojami reti arba išskirtiniai ingredientai, o jų kvapų kompozicijos dažnai yra sudėtingesnės ir meniškesnės nei masiniuose kvepaluose, parduodamuose tinklinėse parfumerijose.

Aukščiau pateiktas apibrėžimas labai gerai apibūdina kas yra nišiniiai kvepalai, išskyrus vieną išimtį. Prieš kelis dešimtmečius tai buvo labai tikslus apibrėžimas, nes tokie kvepalai nebuvo tokie populiarūs kaip dabar. Jie buvo gaminami labai siaurai auditorijai ir daugeliu atvejų buvo gaminami nedideliu mastu.

Prieš daugelį metų kvepalų rinka pajuto vartotojų paklausą vertingiems kvepalų prekių ženklams, sukurtiems su aistra ir aukščiausios kokybės. Kokybiškų meniškų kvepalų gamyba išaugo iki tokio lygio, kad jie tampa vis populiaresni, o kadaise maži kvepalų namai tapo milžinais. Geras pavyzdys yra Tom Ford kvepalai.

Ar nišiniai kvepalai vis dar yra nišiniai?

Tikrai taip, nors pastaraisiais metais nišinių kvepalų tendencija virsta pagrindine srove. Šiuo metu matome populiarumo viršūnę nišinių kvepalų, todėl kuriama daug naujų prekių ženklų. Deja, dalis jų pasinaudoja susidariusia situacija ir kuria kvepalus pagal populiarių ir sėkmingų kvapų natas. Jie apgaubia savo gaminį nišinių kvepalų idėja ir grobia vartotojo sąmonę, kur produktas, deja, nukrypsta nuo nišinių kvepalų idėjos, kur pagrindinis vaidmuo tenka kokybei, meniškumui ir unikalumui. Todėl, jei nesate kvepalų žinovas ir ieškote unikalaus kvapo, turėtumėte jų ieškoti patikimose, tradicijas turinčiose parfumerijose, kuriose ore vyrauja aistra.

Kas sudaro kvepalų nišą?

Nišinis aromatas pasižymi aukšta kokybe, kūrybine laisve ir netradiciniais receptais. Kvepalų kūrimui netaikomos taisyklės, kurių reikia laikytis gaminant bendrai rinkai. Parfumeris turi minėtą kūrybinę laisvę, taigi ir galimybę kurti savo kvapus. Dėl šios priežasties ne kiekvienas aromatas patiks daugumai žmonių. Šie kvepalai kvepia kitaip nei populiarūs kvepalai, parduodami parfumerijose ir vaistinėse. Taip yra todėl, kad nišinis aromatas sukuriamas naudojant aukščiausios kokybės ingredientus. Dažniausiai tai yra natūralios kilmės produktai, turintys išskirtinį ir kilnų aromatą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: