Dzūkų žinios

Kokioms įmonėms suteikiama Europos Sąjungos parama?

Dalintis:

Europos Sąjunga pripažįsta, kad svarbu remti visų dydžių ir sektorių įmones – nuo ​​verslininkų ir pradedančiųjų įmonių iki mažų ir vidutinių įmonių. Parama įmonėms gali turėti didelį poveikį ekonomikos augimui, darbo vietų kūrimui ir naujovėms – visa tai yra esminiai klestinčios ekonomikos elementai. Teikdama finansinę ir nefinansinę paramą Europos Sąjunga siekia padėti įmonėms įveikti iššūkius ir išnaudoti visą savo potencialą. Paraiškos teikimas vyksta internetu.

Europos Sąjungoje įmonėms teikiamos paramos rūšys yra įvairios: nuo paramos prekybai iki finansavimo ir tinklų. Finansavimo galimybės apima dotacijas ir viešųjų pirkimų procedūras, kurios gali padėti įmonėms finansuoti projektus ir plėsti veiklą. Europos Sąjunga taip pat siūlo finansines priemones, pvz., patikos fondus, kurie yra skirti bendrai finansuoti veiksmus, kurių tikslas yra abipusiai sutartas. Be to, Europos Sąjunga teikia nefinansinę paramą, pvz., intelektinės nuosavybės teises ir tarpvalstybinius PVM patobulinimus, kurie gali padėti įmonėms įveikti reguliavimo kliūtis ir išplėsti savo galimybes.

Kad galėtų gauti Europos Sąjungos paramą, įmonės turi atitikti tam tikrus kriterijus. Pirmenybė finansavimui paprastai teikiama įmonėms, kurių pajamos smarkiai sumažėjo arba kurios planuoja investuoti į tokias sritis kaip moksliniai tyrimai ir plėtra arba aplinkos tvarumas. Paramos paraiškos vertinamos pagal tam tikrus kriterijus ir paprastai per 45 darbo dienas įtraukiamos į finansuojamų paramos verslui paraiškų sąrašą. Svarbu pažymėti, kad tinkamumo reikalavimai gali skirtis priklausomai nuo konkrečios finansavimo programos ar priemonės, todėl prieš pateikdamos paraišką įmonės turėtų atidžiai peržiūrėti gaires ir reikalavimus. Apibendrinant galima pasakyti, kad Europos Sąjungos parama įmonėms yra gyvybiškai svarbi ekonomikos augimo ir plėtros sudedamoji dalis.

Teikdama finansinę ir nefinansinę paramą Europos Sąjunga siekia padėti įmonėms įveikti iššūkius ir išnaudoti visą savo potencialą. Tinkamumo paramai gauti reikalavimai gali skirtis priklausomai nuo konkrečios programos ar priemonės, todėl įmonės prieš pateikdamos paraišką turėtų atidžiai peržiūrėti gaires ir reikalavimus. Mokslinių tyrimų ir inovacijų projektus taip pat remia Europos Sąjunga. Europos mokslininkai turi galimybę naudotis specialiomis programomis ir kita parama moksliniams tyrimams ir inovacijoms skatinti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: