Dzūkų žinios

Mobilios galimybės Lazdijų rajono jaunimui

Dalintis:

Startuoja mobilaus darbo projekto „Draugiškai veikim, bendraukim ir siekim“ veiklos. Projektą finansuoja Jaunimo reikalų agentūra.

Projektu siekiama užtikrinti jaunų žmonių turiningą laisvalaikį, ugdymą(-si) ir socialinę integraciją bei įgalinti jaunus žmones veikti jų gyvenamojoje teritorijoje. Tikslinė šio projekto grupė 14–29 metų jaunuoliai.

Jaunas žmogus, gyvenantis periferijoje, ne visada turi galimybę pasiekti rajono centrą, kad galėtų įsitraukti į vykdomas įvairias veiklas. Šio projekto įgyvendinimui pasirinkta keturios vietovės: Būdviečio, Kučiūnų Šventežerio bei Veisiejų apylinkės. Viso projekto metu organizuojame žygius, žaidimus, stovyklas, diskusijas, individualias konsultacijas-pokalbius, edukacijas, mokymus, sporto turnyrus bei kitus smagius užsiėmimus. Šios veiklos praplės akiratį, skatins jauną žmogų pasitikėti savimi, stiprins valią, skatins bendrauti bei bendradarbiauti. Visa tai jaunuoliams padės integruotis į kokybišką ir pilnavertį gyvenimą.

Stiprinant komandinio bei individualaus darbo veiklos rezultatus ir didinant jaunų žmonių įsitraukimą, ugdymosi įgūdžius dirbant komandoje projekto metu jaunimo darbuotojų gretas papildė socialinis darbuotojas.

Mobiliame darbe labai svarbus santykis su bendruomenėmis, nes bendruomenės žmonės bei aplinka yra arčiausiai jaunų žmonių. Tai sukuria ne tik kokybiško bendradarbiavimo, bet ir sėkmingo darbo su jaunais žmonėmis prielaidas. Svarbu išklausyti jaunų žmonių bei bendruomenės narių pastebėjimus, išgirsti įžvalgas, problemas, pasidalinti gerąja patirtimi.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: