Dzūkų žinios

Prie Latežerio pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du baltarusiškų cigarečių nešikus

Dalintis:

Antradienio popietę Varėnos pasieniečiai už 300 metrų nuo valstybės sienos sučiupo Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono gyventojus su kontrabandos ryšuliais.

Sienos su Baltarusija ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai vaizdo stebėjimo sistemos monitoriuose užfiksavo ties Latežerio kaimu (Druskininkų sav.) per įrengtą fizinį barjerą iš Baltarusijos teritorijos mėtomus tamsios spalvos ryšulius.

Į šią vietą tuoj pat buvo nusiųstos Druskininkų užkardos pasieniečių pajėgos.

Netrukus miškingoje vietovėje, apie 300 metrų nuo valstybės sienos, Latežerio kaimo apylinkėse, pasieniečiai pastebėjo du vyrus. Jie nešėsi aštuonis ryšulius.

Paaiškėjo, kad valstybės sienos apsaugos zonoje „darbavosi“ 43-ejų Druskininkų savivaldybės ir 27-erių Lazdijų rajono gyventojai. Jie neteisėtai gabeno rūkalus – 1 600 pakelių cigarečių „Minsk QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką sulaikytiems vyrams pradėtos administracinės teisenos. Įstatymas už tai numato baudą nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Pasieniečiai taip pat nustatė, kad valstybės sienos apsaugos zonoje šie asmenys buvo neturėdami VSAT leidimo. Už tokį pažeidimą druskininkietis jau yra baustas, todėl jam skirtina bauda nuo 90 iki 170 eurų. Lazdijų rajono gyventojo laukia įspėjimas arba 40–90 eurų bauda.

Baltarusiškų cigarečių nešikams įteikti šaukimai atvykti į Druskininkų pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjamos jų bylos. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: