Dzūkų žinios

Proga švęsti arba ne: penktadienį – Kovo 8-oji

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Kovo 8-oji – tai šventė, kurios metu skambanti muzika, gražūs žodžiai ir gėlės skirti viso pasaulio moterims. Gražiausi pavasario žiedai – joms. Lazdijietes penktadienio vakarą džiugins ne tik gėlės, bet ir išskirtiniai renginiai, o kai kurioms dailiosios lyties atstovėms nusimato ir šventinė vakarienė žvakių šviesoje.

Gėlininkai ruošiasi šventei: bus veiksmelio

Lazdijų gėlininkai jau ruošiasi gėlių prekybai Kovo 8-osios proga. Tarptautinei moterų solidarumo dienai gėlininkai žada pasiūlyti kuo daugiau gėlių. Taip nebus, kad gėlių nepirks – ši šventė populiari nuo seno. Visas pasaulis švenčia Tarptautinę moters dieną.

Rima Pranevičienė, gėlių salono „Proga“ įkūrėja ir vadovė, patikina, kad Kovo 8-ajai jau ruošiasi: užsakymai atlikti ir gerokai didesni nei įprastai. Pasak gėlininkės, populiariausia Tarptautinės moters dienos gėle išlieka tulpė. Paklausta, o kokios spalvos tulpės „ant bangos“, sako, kad standartinės – geltonos ir raudonos – vienodai populiarios. „Valentino dieną itin perkamos rožės, Kovo 8-osios proga – tulpės, o Motinos dienai – visokiausias gėles tinka dovanoti“, – sako Rima. Kitų spalvų tulpių renkamasi labai nedaug, jų pageidauja tik pavieniai pirkėjai. „Jos – brangesnės“, – paaiškina. Pilnavidurės tulpės, nors labai gražios, bet taip pat brangios. „Lazdijuose – mažame miestelyje, sudėtinga parduoti“, – teigia gėlininkė. Sako, kad pilnavidurių tulpių kaina net didesnė nei kai kurių rožių, todėl daug pirkėjų jos nesulaukia. Tiesa, niekada negali žinoti, kartais ima ir atsiranda specifinis pirkėjas, kuriam tinka ir patinka – ir kaina, ir įdomesnės tulpės. Ar bus norinčių pirkti puokštes, ar vis tik žadama apsiriboti ir tik po vieną tulpę nupirkti ir padovanoti? Juk svarbu parodytas dėmesys, o tam pakanka ir vieno tulpės žiedo. „Tikėtina, kad darbo kolektyvuose darbuotojai savo koleges pradžiugins vienu tulpės žiedu. Tradiciškai, kaip ir kiekvienais metais. Kolegėms puokščių, ko gero, nedovanos. Bet kas ten žino?“ – svarsto.

„Laukiame gausaus gėlių papildymo. Laukiame ir gausime. O ar pirks, nežinau“, – suabejoja gėlių salono šeimininkė. Kovo 8-oji – tai šventė, kuri įkaitina prekybą gėlėmis. „Juk gėlėmis bus prekiaujama ir mieste. Visur visko bus. Gėlių pasiūla bus didelė“, – teigia. Neslepia, tikisi, kad sujudimas tai jau tikrai bus. „Aš taip norėčiau“, – prisipažįsta gėlininkė. Juolab kad šiemet Kovo 8-ajai švęsti itin dėkinga savaitės diena – penktadienis. „Bus veiksmelio“, – viliasi ir su nekantrumu laukia penktadienio gėlių salono „Proga“ vadovė Rima Pranevičienė, tikėdamasi, kad viskas bus gerai. Lazdijų krašto vyrai Kovo 8-ąją pinigų nepagailės, šturmuos gėlių parduotuves, ir nė viena moteris neliks be tradicinio tulpės žiedo. Juolab kad diena itin dėkinga, tad gal net pakvies savo damas šventinei vakarienei prie žvakių šviesos, o gal namuose bus ragaujama gardumynų?

Specialiai nesiruošia, bet pasiūlyti visada turi ką

Daiva Kudzmanienė, Šventežerio kepyklėlės „Saldus amatas“ šeimininkė, sako, kad specialiai šiai šventei nesiruošia, tačiau pripažįsta, kad idėja kažką saldaus pasiūlyti Kovo 8-osios proga visai gera. „Užsakymų turiu, bet tai saldumynai gimtadieniams, kitoms asmeninėms šventėms. Specialiai Kovo 8-ajai užsakymų nesu gavusi“, – patikina. Pernai taip pat nesulaukiau užsakymų šiai šventei. „Šiemet Kovo 8-oji penktadienį. Tai gal kažkas kažko užsinorės?“– svarsto. Tačiau gardumynų kepėja savo klientų ir šįkart nenuvils, jei kas kreipsis paskutinę minutę: „Macarons“ sausainėlių ir kanelių visada turiu.“

Išskirtinių renginių siūlo ir mūsiškiai, kviečia ir kaimynai

Lazdijuose laukiama ir išskirtinių renginių. Štai studijoje „Labastogiai“ moterų laukia išskirtinis vakaras – vyno degustacija.

Restoranas „777“ damų taip pat nenuvils: „Norime Jums, mielos damos, tą dieną padaryti išskirtine, įsiminta ir jaukia, todėl kviečiame Jus Kovo 8-ąją užsukti į restoraną „777“, kuriame galėsite mėgautis maistu, klausydamos gyvos muzikos.“ Vakaro svečias – akordeonistas Mangirdas Kundrotas.

Kaimynai taip pat kviečia: kavinė „Imperata“ Kalvarijoje jau Moters dienos išvakarėse kviečia į jausmingą vakarą „Jausmų džiazas“, kur eiles ir dainas moterims skirs aktorė Eglė Jackaitė, o muzikines improvizacijas – pianistas Antanas Cirtautas.

O ir Lazdijų kultūros centre vyks Pauliaus Stalionio koncertas, Metelių bibliotekoje keramikos edukacija „Moteris kaip gėlė“, kur moterys lipdys molines gėles.

Tad kaip praleisti Kovo 8-osios vakarą, suras kiekviena. Tiesa, vis tik atsirado ir tokių moterų, kurios išsakė savo nuomonę: švęsti ar minėti Kovo 8-ąją – kiekvienos moters asmeninis pasirinkimas.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: