Dzūkų žinios

Valymo paslaugos įmonėms: išlaikykite švarą savo biure

Dalintis:

Švarios, higieniškos ir tvarkingos biuro patalpos lemia kokybę, efektyvumą ir darbo saugą. Tvarkingas ir estetiškas biuras kuria teigiamą įmonės įvaizdį darbuotojų ir klientų akyse. Todėl nereikėtų nuvertinti reguliaraus darbo vietos valymo. Tačiau biuro valymas labai skiriasi nuo namo ar buto valymo. Šiai užduočiai reikia kitokių, gerai apgalvotų sprendimų, kurie turi būti pritaikyti prie daugelio veiksnių.

Kas atsakingas už biuro valymą?

Nepriklausomai nuo to, ar įmonėje dirba keli šimtai, ar keliolika darbuotojų, už darbo vietos švarą atsako darbdavys. Todėl, jei jis pats nesamdo valytojų, neturėtų savo biuro darbuotojų apkrauti papildomomis valymo pareigomis. Žinoma, kiekvienas darbuotojas, kiek įmanoma, turėtų rūpintis savo darbo vieta, t. y. darbo stalu ir artimiausia jo aplinka. Taip pat pravartu šviesti darbuotojus apie teisingą darbo ir pertraukų metu susidarančių atliekų rūšiavimą.

Profesionalus biurų valymas

Paprasčiausias ir kartu efektyviausias būdas organizuoti biuro valymą – bendradarbiauti su patikima valymo įmone, pavyzdžiui, vitaresta.lt. Kai kalbama apie tokį klausimą kaip biuro valymas, valymo įmonę verta samdyti ir dėl kelių kitų priežasčių. Būtent valymo įmonė rūpinasi kvalifikuotų darbuotojų atranka ir optimaliai koordinuoja jų darbo laiką. Įmonės savininkui nereikia pačiam užsiimti valytojų atranka. Vietoj to jis gali nustatyti savo pageidavimus dėl biuro valymo dažnumo ir apimties.

Be to, papildomai sutaupoma laiko ir pinigų, nes nereikia patirti išlaidų, susijusių su valymo įrangos ir priedų ar cheminių medžiagų parinkimu ir pirkimu. Kadangi valymo įmonės nustato fiksuotą savo paslaugų įkainį, periodinio valymo išlaidas galima lengviau planuoti. Be to, pritaikytas valymo grafikas leidžia įgyvendinti fiksuotą tvarką, prie kurios galima pritaikyti visų biure dirbančių asmenų dienos ritmą. Tokiu būdu biuro valymas netrukdys atlikti kasdienių darbuotojų pareigų ir neturės neigiamos įtakos jų darbingumui.

Kaip valymo įmonė organizuoja biurų valymą?

Profesionalus darbo organizavimas yra vienas iš pagrindinių biuro valymo įmonės privalumų. Patyrusi komanda rūpinasi darbo vietos švara pasirinktu laiku, kuris kuo mažiau trukdo kasdienėms darbuotojų darbo pareigoms. Paprastai nustatoma tinkama įvairių valymo darbų atlikimo tvarka. Kai kurie darbai atliekami kasdien, kiti – kartą per savaitę, treti – rečiau, pavyzdžiui, kas mėnesį. Tikslus valymo grafikas, be kita ko, pritaikomas atsižvelgiant į verslo šaką, biuro plotą, patalpų ir darbuotojų skaičių, bendrą patalpų būklę, langų ir tualetų skaičių biure.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: