Stebulių ateities bendruomenė surengė kopūstų ruošimo žiemai, kaip žmonės sako, kopūstų raugimo šventę „Kopūstai – maistas ir vaistas!“
Lazdijuose vėl duris atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė.
Lazdijų turizmo informacinis centras bei Lazdijų krašto muziejus – pagaliau turės naujus vadovus.
Arbūzo ir fetos derinys – daugelio jau atrastos salotos, kurios yra tapusios kone sinonimu vasarai.
Šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis.
Norintiems išbandyti kai ką naujo su gerai pažįstamu ingredientu, „Iki“ kulinarijos technologė rekomenduoja du paprastus receptus ir nebrangių ingredientų – paruošite visai lengvai, o nustebinsite visus.
Šiame straipsnyje aptarsime, kokie šaldytuvai geriausiai tinka mažoms virtuvėms, ir pateiksime kelis populiariausius prekės ženklus, taip pat žinomus tarptautinius gamintojus.
„Iki“ konditeris Thiery Lauvray kviečia nustebinti – iškepti saldų pyragą su špinatais. Taip net vaikai valgys špinatus su malonumu ir gal net nebesiraukys juos vėliau pamatę kitu pavidalu.
Nusidėvėję indai daro neigiamą įtaką patiekalų kokybei ir net saugumui gaminant. Dėl to rekomenduojama įsigyti kokybiškų indų, kurie džiugins ilgaamžiškumu ir suteiks galimybę ruošti sveikesnius patiekalus.
Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
Vienas iš būdų praturtinti šią erdvę yra kruopščiai parinkti lauko baldai, kurie suteikia galimybę mėgautis lauko erdvėmis beveik visais metų laikais.
Įdaryti pomidorai gali tapti puikiu nebrangiai ir greitai pagaminamu šaltu užkandžiu – pavyzdžiui, juos paprasčiausiai galite pripildyti mėgstamomis salotomis. Tačiau jie bus ir puikus karštasis patiekalas, kuris nustebins nauja gerai pažįstamų daržovių pateikimo forma.
Artėjant Velykoms, daugelis ieško įdomių ir kūrybiškų būdų papuošti kiaušinius. Nebūtina griebtis dirbtinių dažų – įvairios šviežios daržovės, kurios kasdien atsiduria mūsų virtuvėse, gali virsti natūraliais dažais.
Nusistovėjusius kulinarinius mitus griaunantis kulinaras ir „Lidl“ ambasadorius V. Radzevičius dalijasi autentišku grikinės „babkos“ receptu iš Merkinės – vietovės, kur dabar dažnai galima sutikti keliautoją.
Kaip su viena vištienos krūtinėle pigiai pamaitinti šeimą: tokios vakarienės lauksite nekantraudami
Kviečiame pasigaminti čanachų – jei neturite nedidelių keramikinių indelių, skirtų kiekvienam valgytojui, tiks ir vienas didelis indas.
Nuo ko derėtų pradėti ir ką daryti, kad organizmas funkcionuotų sklandžiai?
Norite sužinoti keletą patarimų ir gudrybių, kaip maksimaliai išnaudoti vienkartinius popierinius rankšluosčius?
Lėtaeigė sulčiaspaudė, tai puiki investicija į kiekvieno šeimos nario sveikatą.
Banketas – tai tokia šventė, kuriai parengti yra reikalinga laki fantazija, prabanga, tikslumas ir gebėjimas sukurti iškilmingą bei elegantiškumu dvelkiančią aplinką, kuri susideda iš daugybės svarbių detalių.
Kulinarijos technologai kviečia išsikepti kalėdinį keksą, kuris šaldytuve išsilaikys septynias savaites.
Pyragų dienos esmė – padėti išpildyti vaikų svajones ir, be abejo, juos palepinti. Taip elgiasi ir žinomas keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius, savo anūkams ruošiantis pačius įvairiausius gardumynus, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Šiame straipsnyje supažindinsime jus su svarbiais virtuvinių peilių priežiūros aspektais, padėsiančiais kuo geriau išnaudoti šį nepakeičiamą virtuvės turtą.
Pasirodo, su alaviju skanu bei sveika ruošti net ir maistą, o jo augintis patiems nėra būtina – gali pakakti vos vieno lapo, kurį įsigyti galima tiesiog parduotuvėje.
Ekspertas dalijasi patarimais, kaip prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo, kulinarijos technologai kviečia dažniau panaudoti maisto likučius įvairiems patiekalams gaminti. (RECEPTAS)
Jei šią vasarą nespėjote apsilankyti prie Baltijos jūros, „Lidl“ ekspertai skuba į pagalbą ir kviečia namuose pasigaminti gardžiųjų čeburekų.
Mitybos specialistė siūlo išbandyti netradicinį keptos košės receptą, patiksiantį visai šeimai.
Kviečiame pasigaminti gardų bulvių ir mėsos sluoksniuotį.
Kazane gaminami tradiciniai patiekalai ne tik atgaivina kulinarines tradicijas, bet ir suteikia unikalaus, gilumoje brandinto skonio.
Klasikinės daržovių ir makaronų salotos tiks vasaros išvykoms: jas lengva ir pigu paruošti, be to, jos puikiai išsilaiko kelionėse, išlieka labai skanios net šiek tiek pastovėjusios ant pikniko stalo.
J. Sabaitienė siūlo išbandyti netikėtą, bet ypač skanų derinį – šviežių kopūstų ir rabarbarų troškinį.
Kartais verta pakeisti kiek pabodusį pusryčių meniu ir iš šaldytuve turimų produktų sukurti netikėtą derinį: švelnūs avokado ir buratos sūrio skoniai, papildyti saldžiarūgšte braškių gaiva bei pipirų aštrumu suteiks energijos puikiai dienos pradžiai.
Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė dalijasi keliais praktiškais patarimais, kurie nesunkiai leis saugiai pratęsti pieno produktų galiojimą laiką.
Citrininė šio klasikinio deserto versija nėra naujiena, tačiau šiemet išgyvena tikrą renesansą – įspūdingai atrodantis desertas žaibiškai išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „TikTok“.
Alfas Ivanauskas kviečia šį sekmadienį tėčius palepinti neeiliniais „burgeriais“ – dalijasi net trimis receptais ir patarimais, kurie leis mėgautis restorano lygio patiekalu.
Paprastas, bet ypač gaivus receptas saulėtai dienai – rizotas su šviežiomis cukinijomis ir citrina, kuris pasotins, bet neapsunkins.