Ar yra kam kaimuose cepelinus valgyti?
Kiekvieną pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama pasaulio cepelinų diena. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus.
Stebulių ateities bendruomenė surengė kopūstų ruošimo žiemai, kaip žmonės sako, kopūstų raugimo šventę „Kopūstai – maistas ir vaistas!“
Lazdijuose vėl duris atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė: pirmieji pirkėjai jau pasinaudojo specialiu pasiūlymu bananams
Lazdijuose vėl duris atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė.
Lazdijų turizmo informacinis centras bei Lazdijų krašto muziejus – pagaliau turės naujus vadovus.
Arbūzas ir feta – nepralenkiamos salotos vasarą: 3 būdai jas pakelti į naują lygį išleidžiant visai mažai
Arbūzo ir fetos derinys – daugelio jau atrastos salotos, kurios yra tapusios kone sinonimu vasarai.
Gaivu, be galo vasariška ir pigu: šviežias bulves paruoškite su nauju priedu – ir kitaip jų nebenorėsite
Šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis.
Miškų princesės voveraitės jau graibstomosparduotuvėse: kai nusibos dzūkiškai, pasigaminkite jas taip, kaip ruošia italai
Norintiems išbandyti kai ką naujo su gerai pažįstamu ingredientu, „Iki“ kulinarijos technologė rekomenduoja du paprastus receptus ir nebrangių ingredientų – paruošite visai lengvai, o nustebinsite visus.
Kokie šaldytuvai geriausiai tinka mažoms virtuvėms?
Šiame straipsnyje aptarsime, kokie šaldytuvai geriausiai tinka mažoms virtuvėms, ir pateiksime kelis populiariausius prekės ženklus, taip pat žinomus tarptautinius gamintojus.
Apsals ir širdis, ir piniginė: iš nepralenkiamųjų špinatų pasigaminsite netgi desertą – paprasti nebrangūs ingredientai virs įspūdingu pyragu
„Iki“ konditeris Thiery Lauvray kviečia nustebinti – iškepti saldų pyragą su špinatais. Taip net vaikai valgys špinatus su malonumu ir gal net nebesiraukys juos vėliau pamatę kitu pavidalu.
Nusidėvėję puodai ir keptuvės: kada šiuos laikas keisti?
Nusidėvėję indai daro neigiamą įtaką patiekalų kokybei ir net saugumui gaminant. Dėl to rekomenduojama įsigyti kokybiškų indų, kurie džiugins ilgaamžiškumu ir suteiks galimybę ruošti sveikesnius patiekalus.
Pigiau ir sveikiau: „Ant Medinės Lentelės“ dalijasi receptu, kaip ant grilio pasiruošti kebabą su naminiu česnakiniu padažu
Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
Namų Oazė: Sukurkite Jaukumą Su Lauko Baldais
Vienas iš būdų praturtinti šią erdvę yra kruopščiai parinkti lauko baldai, kurie suteikia galimybę mėgautis lauko erdvėmis beveik visais metų laikais.
Taip paruošti pomidorai taps šeimos numylėtiniais – įprastą daržovę pakylėsite į naują lygį
Įdaryti pomidorai gali tapti puikiu nebrangiai ir greitai pagaminamu šaltu užkandžiu – pavyzdžiui, juos paprasčiausiai galite pripildyti mėgstamomis salotomis. Tačiau jie bus ir puikus karštasis patiekalas, kuris nustebins nauja gerai pažįstamų daržovių pateikimo forma.
Kiaušinių dažymonatūraliomis priemonėmis ABC: panaudojus šiuos 6 produktus, rezultatai bus pribloškiantys
Artėjant Velykoms, daugelis ieško įdomių ir kūrybiškų būdų papuošti kiaušinius. Nebūtina griebtis dirbtinių dažų – įvairios šviežios daržovės, kurios kasdien atsiduria mūsų virtuvėse, gali virsti natūraliais dažais.
Vytaras Radzevičius kviečia išmėginti labiausiai lietuvišką patiekalą: tai – ne cepelinai
Nusistovėjusius kulinarinius mitus griaunantis kulinaras ir „Lidl“ ambasadorius V. Radzevičius dalijasi autentišku grikinės „babkos“ receptu iš Merkinės – vietovės, kur dabar dažnai galima sutikti keliautoją.
Kaip su viena vištienos krūtinėle pigiai pamaitinti šeimą: tokios vakarienės lauksite nekantraudami
Kviečiame pasigaminti čanachų – jei neturite nedidelių keramikinių indelių, skirtų kiekvienam valgytojui, tiks ir vienas didelis indas.
Sveikatą gerinančios alternatyvos – nuo raugintų kopūstų sulčių iki žolelių maisto papilduose
Nuo ko derėtų pradėti ir ką daryti, kad organizmas funkcionuotų sklandžiai?
Vienkartiniai rankšluosčiai – geriausias pasirinkimas norint išlaikyti higieną virtuvėje
Norite sužinoti keletą patarimų ir gudrybių, kaip maksimaliai išnaudoti vienkartinius popierinius rankšluosčius?
Kodėl verta įsigyti lėtaeigę sulčiaspaudę?
Lėtaeigė sulčiaspaudė, tai puiki investicija į kiekvieno šeimos nario sveikatą.
KO REIKIA SOLIDŽIAM BANKETUI?
Banketas – tai tokia šventė, kuriai parengti yra reikalinga laki fantazija, prabanga, tikslumas ir gebėjimas sukurti iškilmingą bei elegantiškumu dvelkiančią aplinką, kuri susideda iš daugybės svarbių detalių.
Aromatingas kalėdinis keksas šaldytuve išsilaikys iki septynių savaičių: pigiau išsikepkite dabar, dovanokite vėliau
Kulinarijos technologai kviečia išsikepti kalėdinį keksą, kuris šaldytuve išsilaikys septynias savaites.
Rudeniu alsuojantis Vytaro Radzevičiaus trupinto pyrago receptas: pavyks kiekvienam
Pyragų dienos esmė – padėti išpildyti vaikų svajones ir, be abejo, juos palepinti. Taip elgiasi ir žinomas keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius, savo anūkams ruošiantis pačius įvairiausius gardumynus, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Kaip tinkamai prižiūrėti virtuvinius peilius?
Šiame straipsnyje supažindinsime jus su svarbiais virtuvinių peilių priežiūros aspektais, padėsiančiais kuo geriau išnaudoti šį nepakeičiamą virtuvės turtą.
3 receptai, kaip panaudoti alijošių: tiks ne tik plaukams, veido odai, bet ir ypač šiuo metu naudingai nebrangiai sriubai
Pasirodo, su alaviju skanu bei sveika ruošti net ir maistą, o jo augintis patiems nėra būtina – gali pakakti vos vieno lapo, kurį įsigyti galima tiesiog parduotuvėje.
Ekspertas dalijasi patarimais, kaip prisidėti prie maisto švaistymo mažinimo, kulinarijos technologai kviečia dažniau panaudoti maisto likučius įvairiems patiekalams gaminti. (RECEPTAS)
Už vieno kainą – dvigubai daugiau vištienos ir grietinės: nostalgiškieji čeburekai ir netikėtai gardus desertas
Jei šią vasarą nespėjote apsilankyti prie Baltijos jūros, „Lidl“ ekspertai skuba į pagalbą ir kviečia namuose pasigaminti gardžiųjų čeburekų.
Dietistė I. Trusovė primena, kaip gaminti košes, kad šios suteiktų daugiau energijos ir būtų draugiškesnės figūrai
Mitybos specialistė siūlo išbandyti netradicinį keptos košės receptą, patiksiantį visai šeimai.
Kviečiame pasigaminti gardų bulvių ir mėsos sluoksniuotį.
Ką gaminti kazane?
Kazane gaminami tradiciniai patiekalai ne tik atgaivina kulinarines tradicijas, bet ir suteikia unikalaus, gilumoje brandinto skonio.
Užkandis į gamtą – makaronų salotos: sotu, sveika ir pigu (receptas)
Klasikinės daržovių ir makaronų salotos tiks vasaros išvykoms: jas lengva ir pigu paruošti, be to, jos puikiai išsilaiko kelionėse, išlieka labai skanios net šiek tiek pastovėjusios ant pikniko stalo.
Jau prasidėjo lietuviškų kopūstų sezonas: išbandykite neįprastą, bet pigų ir skanų derinį
J. Sabaitienė siūlo išbandyti netikėtą, bet ypač skanų derinį – šviežių kopūstų ir rabarbarų troškinį.
Skrebučiai su braškėmis ir buratos sūriu – gaiviam vasaros rytui: asmeniui nekainuos nė 2 eurų
Kartais verta pakeisti kiek pabodusį pusryčių meniu ir iš šaldytuve turimų produktų sukurti netikėtą derinį: švelnūs avokado ir buratos sūrio skoniai, papildyti saldžiarūgšte braškių gaiva bei pipirų aštrumu suteiks energijos puikiai dienos pradžiai.
Paprasčiau nei paprasta: 6 triukai, kad pieno produktai būtų ilgiau tinkami valgyti
Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė dalijasi keliais praktiškais patarimais, kurie nesunkiai leis saugiai pratęsti pieno produktų galiojimą laiką.
Beprotiškai „TikTok“ išpopuliarėjęs citrininis tiramisu – dieviškas ir skonis, ir vaizdas
Citrininė šio klasikinio deserto versija nėra naujiena, tačiau šiemet išgyvena tikrą renesansą – įspūdingai atrodantis desertas žaibiškai išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „TikTok“.
Alfas Ivanauskas kviečia šį sekmadienį tėčius palepinti neeiliniais „burgeriais“ – dalijasi net trimis receptais ir patarimais, kurie leis mėgautis restorano lygio patiekalu.