Dzūkų žinios

Skaitmeninio raštingumo mokymai bibliotekose džiugina atradimais

Dalintis:

Dineta Babarskienė

„Prieš kelias savaites nustebinau savo dukrą, gyvenančią Vilniuje, parašęs jai žinutę per „Facebook“, – šypsosi Romualdas Ličys (61 m.), projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaitmeninio raštingumo mokymų dalyvis. „Niekada nesinaudojau ir neturiu nei kompiuterio, nei išmaniojo telefono, todėl dukrai buvo staigmena gauti iš manęs žinutę elektroniniu būdu“, – pridūrė Romualdas. Tokių pasakojimų galime išgirsti ne iš vieno projekto „Prisijungusi Lietuva“ skaitmeninio raštingumo mokymų dalyvio. Daugeliui iš jų mokymai suteikia praktinių žinių, kaip naudotis skaitmeniniu įrenginiu, kaip pirkti, mokėti mokesčius, bendrauti ir bendradarbiauti internetu.
Viešosiose bibliotekose ir daugelyje jų kaimiškųjų filialų gyventojai gali mokytis ne tik skaitmeninio raštingumo pradmenų, bet ir gilinti jau turimas žinias ir įgūdžius. Yra net 9 programos, kuriose gali dalyvauti pradinių žinių turintys dalyviai: „Būk aktyvus, unikalus ir verslus“, „Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas“, „Atsakingas turinio skelbimas internete ir saugus naršymas“, „Inovatyvus savęs pristatymas“, „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“, „Pristatymų rengimas“, „Valstybės paslaugos internetu kiekvienam“, „Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu“, „Planuokime laisvalaikį internetu“. Tikimasi, kad kiekvienas suaugęs, nepriklausomai nuo jo turimos skaitmeninės patirties, atras sau aktualią mokymosi temą.
„Mes labai džiaugiamės, jog skaitmeninio raštingumo mokymai vyksta mūsų bibliotekoje, – sako Renata Rudienė, Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė. – Šiais laikais labai svarbu turėti bent minimalių kompiuterinių įgūdžių, todėl mokymais siekiame suteikti rajono gyventojams galimybę susipažinti su technologijomis ir tobulinti savo įgūdžius informacinių technologijų srityje. Mokymų metu bibliotekininkai suteikia ne tik kompiuterinių, inžinerinių žinių, bet ir moko, kaip išlikti saugiam internete, kaip naudotis socialinėmis medijomis ir kt. Drąsiai ateikite į Lazdijų rajono bibliotekas, kur jums bus suteiktos visos konsultacijos, susijusios su Skaitmeninio raštingumo mokymais.“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: