Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Lazdijų ligoninės Chirurgijos ir traumatologijos skyriaus laukia liūdnas scenarijus. Pagal blogiausią variantą, skyriuje neliks nei vienos lovos, jis bus uždarytas ir liks tik Dienos chirurgijos paslaugos. Šiuo metu skyriuje yra 15 lovų, atliekamos skubios operacijos, bet po Sveikatos apsaugos ministerijos užmojų reformuoti ligonines šio skyriaus gali nelikti, o Lazdijų rajono gyventojams operuotis teks važiuoti į kitus miestus.

• Gyventojai pasigenda informacijos, kaip karinio konflikto metu Lazdijų žmonėms evakuotis iš savo gyvenamų būstų, kur slėptis. Matėme, kaip evakuotis iš Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos, o kaip evakuotis iš gyvenamųjų daugiabučių? Panašu, kad reiktų bėgti slėptis į tą pačią gimnaziją. Bet ar ten visi sutilptų?

• Rajone pastebima daugiau saulės jėgainių parkų statybų, jų statoma vis daugiau, užimami žemės ūkio paskirties žemės plotai vis didesni. Šiuo klausimu susirūpinimą išreiškė Žemės ūkio ministerija, kuri teigia, kad negalima proteguoti vieno verslo plėtros kito verslo sąskaita, nereikia galvoti, kad mūsų žemė skirta ne javams auginti ar kitiems maisto produktams išgauti. Ministerija tvirtai laikosi pozicijos, kad dirbamai žemei ir visų pirma derlingai žemei, žinoma, turi būti atiduotas prioritetas pagrindinei funkcijai – maisto produktų gamybai. „Subalansuoti poreikiai tarp žemės ūkio ir kitų veiklų galėtų būti per tam tikrus saugiklius, juos jau esame pasiūlę, jau yra nugulę į įstatymo projektą“, – teigė viceministras D. Dudutis. Panašu, mūsų rajone mąstoma kiek kitaip, pasitelkiant architektus iš kitų rajonų, bus stumiami projektai saulės jėgainių parkams įkurti, prisidengiant komentarais, kad taip neva ateina investicijos į mūsų rajoną. Anokios čia investicijos, kai užklotuose kolektoriais žemės plotuose nebus vykdoma žemės ūkio veikla mažiausiai 15 metų.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.

Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: