Dzūkų žinios

2024-ieji – net trejų itin svarbių rinkimų metai Lietuvoje

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Kiekvieni metai atskiro žmogaus gyvenime yra daugiau ar kiek mažiau svarbūs. Valstybės gyvenime per metus įvyksta itin daug įvykių. Net jeigu vyksta tik vieni rinkimai, jau galima sakyti, kad metai svarbūs. O šiemet Lietuvoje vyks net treji rinkimai. Vadinasi, 2024-ieji – itin svarbūs mūsų valstybės gyvenime.

Rinkimų maratoną mūsų valstybėje gegužės mėnesį pradės Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai. Nors kandidatų palyginti daug ir nėra prasmės jų čia visų vardinti, realūs kandidatai tapti Lietuvos Respublikos prezidentu tėra du. Visų pirma tai dabartinis prezidentas G. Nausėda. Kai prieš penkerius metus jis buvo išrinktas prezidentu, iš jo buvo itin daug tikimasi. Deja, ponas Gitanas Nausėda nemažai rinkėjų nuvylė. Toli nereikia net ieškoti. Apsilankęs Londone, su ambasadoriumi nuėjo į operetę „Operos Fantomas“. Už tai sumokėjo ne iš savo kišenės. Ambasadorius Londone E. Bajarūnas apmokėjo ambasados kortele. Niekaip neišsprendžiama ambasadoriaus Lenkijoje problema. Atrodo, lyg mūsų šalyje nėra aukšto lygio ambasadorių. Žinoma, kad yra, bet prezidentas, pasinėręs į konfliktą su valdančiaisiais konservatoriais, nori parodyti, kas yra svarbiausias žvėris miške.

Adomo Žilinsko piešinys.

Dabartinis prezidentas G. Nausėda ieško problemų lygioje vietoje ir taip suteikia vis daugiau šansų kitiems kandidatams didinti savo populiarumą ir skintis kelią į prezidento postą. Deja, jų nėra itin daug. Realiausias kandidatas mesti iššūkį G. Nausėdai šių metų prezidento rinkimuose yra teisininkas I. Vėgėlė. Jeigu pirmame ture prezidentu netaps G. Nausėda, tai antrame ture žymiai išaugs pono Igno šansai tapti prezidentu. I. Vėgėlė šiuose rinkimuose susirinks protesto balsus, nes patenkintų G. Nausėdos prezidentavimu vis daugėja.

Birželio mėnesį vyks rinkimai į Europos Parlamentą. Ši institucija yra vadinama „mamutų kapinėmis“, nes kiekvieno solidaus politiko svajonė yra į čia patekti. Daugiau nei solidi alga, įvairūs priedai, puikios gyvenimo ir poilsio sąlygos ir laukianti riebi pensija ateityje – kas nenorėtų ten atsidurti?!

Rudenį rinkimų maratoną mūsų respublikoje užbaigs rinkimai į Seimą. Pagaliau išsipildys daugelio žmonių svajonė ir šią instituciją paliks konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Kas gi laukia mūsų ateityje? Visi ženklai danguje ir žemėje rodo, kad Seimo rinkimus laimės socdemai, gerokai aplenksiantys kitas Lietuvos politines partijas. Socdemai, pagal „Vilmorus“ apklausos duomenis, kurie paskelbti pernai metų gruodžio mėnesio „Lietuvos ryto“ laikraštyje, surinks 20 proc. rinkėjų balsų. Konservatoriai, „žalieji valstiečiai“, Demokratų sąjunga, kartu sudėjus, surinks kiek daugiau nei 20 proc. rinkėjų balsų. Tad socdemai vieni valdyti irgi negalės, turės su kitomis politinėmis jėgomis sudaryti koaliciją.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: