Dzūkų žinios

Valdžia keičiasi. Ar bus išsaugota tai, kas iki šiol sukurta?

Dalintis:
Šių rinkimų talismanu tapęs G. Gražulevičius (dešinėje) prieš debatus palinkėjo abiems kandidatams sėkmės rinkimuose ir įteikė rožių.

Praėjusį sekmadienį vykęs antrasis merų tiesioginių rinkimų turas išaiškino nugalėtoją. Suskaičiavus balsavimo biuletenius paaiškėjo, jog rinkimuose daugiau balsų gavo „valstietė“ Ausma Miškinienė, įveikusi dabartinį rajono merą Artūrą Margelį.
Kova tarp abiejų pretendentų buvo ilga ir sudėtinga. A. Miškinienei palaikyti buvo pasitelkta sunkioji artilerija – politinis desantas iš Vilniaus. Per paskutiniąją savaitę ją palaikyti į Lazdijus atvyko du ministrai, premjero patarėjas, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, o galiausiai ir pats Premjeras ir kandidatas į Prezidentus viename asmenyje. Tokio dėmesio iš sostinės pusės Lazdijai dar nebuvo matę.
Dabartinį merą palaikė jo suburta komanda „Pirmyn! Kartu mes galime“, kurioje – visame Lazdijų krašte žinomi žmonės, savo sričių profesionalai.
Rinkimai įvyko, laimėtojas aiškus, įdomu, kokios žadėtos permainos laukia Lazdijų pradėjus darbą merei ir naujos sudėties savivaldybės tarybai.
Šiandien kalbiname du Lazdijų merus: dabartinį Artūrą Margelį ir išrinktąją – Ausmą Miškinienę.

A. Margelis.

– Kokie pirmieji trys darbai, kuriuos planuojate nuveikti pasibaigus mero kadencijai?
– Rajono žmonėms ne paslaptis, kad esu ne tik meras, bet ir ūkininkas. Pirmasis mano darbas ir bus pavasariniai darbai ūkyje, juk pavasario diena visus metus maitina, kaip sako lietuvių liaudies išmintis. Taip pat planuoju sušaukti visuotinį mūsų judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ susirinkimą ir susidėlioti veiklos planus. Ir, žinoma, šiek tiek pailsėti.

– Kaip suprantu, Jūsų įkurtas visuomeninis judėjimas veiks ir toliau?
– Žinoma, kad veiks. Juk jis nebuvo sukurtas tik rinkimams, kaip bando teigti politinių partijų atstovai. Mūsų tikslas lieka tas pats – burti Lazdijų krašto žmones ir bendromis pastangomis siekti rajono klestėjimo. Mūsų judėjime susibūrė patys geriausi rajono žmonės. Mūsų puikios komando dėka iškovojome daugiausiai mandatų Lazdijų rajono taryboje, mumis pasitiki tūkstančiai kraštiečių, todėl tikrai toliau dirbsime ir eisime pirmyn. Planuojame imtis konkrečių projektų, kuriems vykdyti turime puikias pajėgas. Taip pat formuluosime užduotis valdančiajai tarybos daugumai ir kontroliuosime, kaip tos užduotys atliekamos. Žinoma, judėjimo žmonės aktyviai dalyvaus LR Prezidento, Europarlamento rinkimuose padėdami rajono žmonėms apsispręsti dėl kandidatų.

– Kokią matote Lazdijų ligoninės ateities perspektyvą?
– Dėl ligoninės išlikimo koviausi su pačiomis įvairiausiomis institucijomis kelerius metus. Man pavyko ją išsaugoti. Maža to, pritraukėme į ją gausybę puikių specialistų iš didžiųjų miestų – mokslų daktarų, profesorių, garsių medikų. Mane kankina negera nuojauta, jog visas mūsų įdirbis nueis šuniui ant uodegos. Jei naujoji merė uoliai vykdys savo bendrapartiečio Aurelijaus Verygos nurodymus (o nevykdyti ji negalės), tai mūsų ligoninės laukia liūdna ateitis. Ligoninė kaip faktas gal ir išliks, tačiau joje bus palikti tik slaugos ir terapijos skyriai. Kitaip sakant, rimtesnės medicininės pagalbos mūsų gyventojams teks ieškoti Alytuje, Marijampolėje ar Kaune. Tai žmonėms bus labai nepatogu ir atims daug laiko. Nenorėčiau būti blogu pranašu, bet kai kas taip ir nesuspės iki Alytaus ar Marijampolės nuvažiuoti.

– Garsiai kalbama apie suburtą valdančiąją daugumą, kurią sudaro keturių politinių partijų atstovai – valstiečiai, konservatoriai, socialdemokratai ir tvarkiečiai. Kadangi puikiai pažįstate visus šios koalicijos žmones, ko galima tikėtis iš šios kompanijos?
– Sakoma, jog draugystės stiprumas geriausiai išbandomas valdžia ir pinigais. Žinau, kad politinių postų nori visi koalicijos dalyviai, įdomu, ar jiems pavyks taikiai tuos postus pasidalinti, ar nebus chaoso? Žinant visų jų gebėjimus ir potencialą, bus labai įdomu stebėti, ar postai bus padalinti pagal kompetenciją, ar pagal partijos gautų mandatų skaičių.

– Kas Jus džiugina, o kas kelia nerimą po daugybės darbo metų paliekant mero postą?
– Džiugina tai, kad pavyko suburti puikią bendraminčių komandą ir dirbti savo krašto labui be nurodymų iš Vilniaus, ką patiria politinių partijų nariai. Džiugina pagražėjęs Lazdijų kraštas ir geriau gyvenantys žmonės. Nerimą kelia tai, kad nebūtų sugriauta tai, ką mes tiek metų kūrėme ir puoselėjome, kad neprasidėtų „raganų medžioklė“ ir nenukentėtų kompetentingi žmonės, daug metų sąžiningai dirbę savivaldoje.

– Ar jau pasveikinote naująją merę su pergale?
– Skambinau jai rinkimų vakarą, kai rezultatai buvo aiškūs, tačiau ji man nepakėlė ragelio. Net du kartus skambinau (rodo telefono skambučių išklotinę, ten matyti, jog A. Miškinienei skambinta 22.05 val. ir 22.15 val.), norėjau pasveikinti su pergale.

A. Miškinienė.

– Kokie pirmieji trys darbai, kuriuos planuojate nuveikti pradėjusi dirbti Lazdijų mere?
– Visų pirma nuoširdžiai dėkoju Lazdijų rajono gyventojams už pasitikėjimą. Jums už tai, kad ketinate informuoti rajono gyventojus apie svarbiausius įvykius. Tai labai svarbu.
Pradėjusi dirbti Lazdijų rajono mere visų pirma:
• susipažinsiu su savivaldybės ir jos reguliavimo srities įstaigų darbuotojais, jų atsakomybėmis, išklausysiu lūkesčius;
• suformuosiu politinio pasitikėjimo komandą, įvertinsime savivaldybės finansinę padėtį ir įsipareigojimus;
• dėsiu pastangas, kad nedarbas Lazdijų rajone mažėtų ir žmonių pajamos didėtų. Žmogiškaisiais ištekliais stiprinsiu savivaldybės Investicijų skyrių, bendradarbiausiu tiek su rajone verslą jau plėtojančiais verslininkais, tiek su potencialiais investuotojais, asociacijomis, žemdirbiais ir bendruomenėmis. Mūsų rajone sąlygos verslui turi būti palankios. Turime tapti traukos centru – tai sąlygos naujų darbo vietų kūrimą ir didins žmonių pajamas.

– Kaip vertinate suburtą koaliciją? Ar jau postai pasidalinti?
– Suburtą koaliciją vertinu kaip stiprią komandą, kuri turi pakankamai patirties, žinių ir motyvacijos sąžiningai dirbti Lazdijų rajono žmonių labui. Postai nėra svarbiausi. Svarbiausia bendra vizija, žmonių kompetencijos ir pasiryžimas darniai dirbti komandoje.

– Kokia Jūsų pozicija dėl Lazdijų ligoninės ateities? Ar vykdysite ministro planą – palikti tik slaugą ir terapiją, ar tęsite dabartinio mero pradėtą ligoninės paslaugų plėtros ir stiprinimo programą?
Lazdijų ligoninė yra gyvybiškai svarbi mūsų rajonui. Jos niekada nebuvo ketinama uždaryti. Tai ne kartą patvirtino ir LR sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga. Ministro teigimu, gyventojų sveikata yra svarbiausia. Dėl to sveikatos priežiūros ir gydymo paslaugos, kurių gyventojams reikia, ir toliau bus teikiamos Lazdijų ligoninėje. Jei yra pagrįstas poreikis paslaugų plėtrai, LR sveikatos apsaugos ministerija palaikys ir šiuos sprendimus. Tad pagrindo nuogąstauti tikrai nėra. Vis dėlto suprantu gyventojų susirūpinimą. Rinkiminės agitacijos metu buvo aktyviai skleidžiamas melas apie ketinimus uždaryti mūsų ligoninę. Mano manymu, taip buvo siekiama išgąsdinti gyventojus ir pelnyti jų palankumą. Bet viskas gerai, rinkimai baigėsi ir gyventojams daugiau niekada nebus meluojama.

– Ką darysite su šalia Jūsų esančiu nepraustaburniu politiku, kuris daro Jūsų partijai gėdą?
– Jūsų klausime nėra minimas konkretus politikas, dėl to negaliu atsakyti į šį klausimą.

– Kaip planuojate tvarkyti savo šeimos buitinius reikalus? Ar visa šeima persikels į Lazdijus, ar Jūsų vyras bandys čia įsidarbinti? Kur planuojate gyventi?
– Mano šeima yra brangiausias mano turtas. Visi ketiname sugrįžti į Lazdijų rajoną. Mano vyras darbo Lazdijų rajone ieškoti neketina. Gyventi planuojame sodyboje, kurią, tikiuosi, įsigysime artimiausiu metu. Kol surasime tinkamą, laikinai gyvensime mano tėvų namuose.

– Rinkimų naktį meras A. Margelis Jums skambino telefonu norėdamas pasveikinti su pergale. Kodėl su juo nekalbėjote?
– Perskaičiusi jūsų klausimą, peržiūrėjau skambučių sąrašą. Rinkimų naktį atsiliepiau į visus skambučius. Neatsakytų skambučių tarp jų nėra. Galbūt meras A. Margelis suklydo rinkdamas mano telefono numerį. Bet neabejoju, tikrai dar bus progų pasikalbėti. Tikiu, kad nuslūgus rinkimų įkarščiui pagarbiai bendrausime ir konstruktyviai dirbsime Lazdijų rajono taryboje.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

1 komentaras apie “Valdžia keičiasi. Ar bus išsaugota tai, kas iki šiol sukurta?”

  1. Ineta, nedrabstykite šūdo.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: