Dzūkų žinios

Lietuvių kalbos egzaminą lazdijiečiai išlaikė geriau nei šalies abiturientai

Dalintis:
Apie egzaminų rezultatus, abiturientų pasirinkimą, karantino įtaką egzaminų rezultatams kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Daliumi Mockevičiumi.

Baigėsi brandos egzaminų sesija. Nors dar nėra visų egzaminų rezultatų, tačiau Lazdijų abiturientai jau džiaugiasi gerai išlaikytais egzaminais, o penkių rajono abiturienčių lietuvių kalbos ir literatūros žinios buvo įvertintos aukščiausiais balais.

Apie egzaminų rezultatus, abiturientų pasirinkimą, karantino įtaką egzaminų rezultatams kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto  skyriaus vedėju Daliumi Mockevičiumi.

– Kiek abiturientų šiemet laikė brandos egzaminus? Kiek laikė valstybinius, kiek mokyklinius?

– Turimais duomenimis, brandos egzaminus laikė 167 abiturientai. Daugiausia laikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą. Remiantis paskutiniais egzaminų sistemos KELTAS duomenimis, 2021 m. lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą laikė 120 abiturientų, mokyklinį egzaminą laikė 47 abiturientai.

– Kokie egzaminai buvo pasirenkami?

– Be privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, populiariausias brandos egzaminas šiais metais mūsų rajone buvo matematika, jį laikė 113 abiturientų, anglų kalbą laikė 104 abiturientai, istoriją laikė 56, biologiją 42 abiturientai. Didėjo informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą pasirinkusiųjų skaičius. Šiais metais jis išaugo iki 16.

– Kokie valstybinių brandos egzaminų rezultatai? Kokie rezultatai, lyginant su ankstesniais metais?

– Apie galutinius brandos egzaminų rezultatus kalbėti šiek tiek ankstoka. Apeliacinio laikotarpio metu tikslinami visų brandos egzaminų rezultatai. Be to, dar nežinome anglų kalbos, istorijos, fizikos valstybinių brandos egzaminų rezultatų.

Šiais metais sėkmingai laikytas lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis brandos egzaminas. 5 rajono abiturientai jį išlaikė 100 balų įvertinimu. Šiais metais, kaip ir praėjusiaisiais, šį egzaminą mūsų mokyklų abiturientai laikė geriau nei šalies abiturientai. Sėkmingai išlaikytas biologijos egzaminas. Vienos abiturientės biologijos žinios įvertintos 100 balų. Biologija – vienas sėkmingiausių mokomųjų dalykų, jau kelinti metai iš eilės džiuginantis gerais rezultatais. Pakankamai sėkmingai laikomas yra lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinis brandos egzaminas. Šiais metais, kaip ir praėjusiaisiais, šį egzaminą išlaikė visi rajono abiturientai.

– Kokios įtakos egzaminų rezultatams galėjo turėti nuotolinis mokymas?

– Kol kas neturime visų rezultatų, todėl daryti apibendrinančias išvadas ankstoka. Vis dėlto paskelbti brandos egzaminų rezultatai rodo, kad nuotolinis mokymas reikšmingos įtakos brandos egzaminų rezultatams neturėjo. Praėjusiais metais abiturientai dalį mokslo metų taip pat mokėsi nuotoliniu būdu, tačiau turėjome rekordinį šimtukų skaičių. Pažiūrėsime, kaip bus šiais metais, pirminiai rezultatai džiugina.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: