Dzūkų žinios

Lazdijų valdžia verčia tarybos opoziciją sudėvėti geležines kurpaites

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Lazdijų rajono savivaldybės taryboje verda nesibaigiančios ir begalinės diskusijos žemės ūkio tema. Tiksliau pasakius, iki nukritimo diskutuojama apie žemės mokesčio lengvatų suteikimą žemės ūkio paskirties žemei ir apie jo tarifo sumažinimą 2025 metams. Pirmąjį klausimą apie lengvatas reikia priimti kuo greičiau, nes jis įsigaliotų dar šiais metais. Tarybos opozicija šį klausimą nori priimti kuo greičiau, kad mūsų rajono ūkininkai aiškiai žinotų, kas jų laukia. Valdžia siūlo dar palaukti ir šį klausimą dar geriau išdiskutuoti. Tiksliau pasakius, tempia laiką, nes vienintelę teisingą išeitį pasiūlė Lazdijų rajono tarybos opozicija. Kaip čia dabar bus, jeigu priimsime ne valdžios, o opozicijos parengtą sprendimo projektą? Kaip atrodys sprendimas, po kuriuo bus V. Danauskienės ar kito opozicijos atstovo pavardė?

Antrąjį klausimą apie žemės mokesčio tarifo mažinimą reikia priimti iki liepos 1 dienos. Tiesa, jis įsigaliotų tik 2025 metais. Čia vėl ta pati dainelė. Kadangi tarybos opozicija pirma pasiūlė pačią optimaliausią išeitį ir pasiūlė šį klausimą išspręsti kuo greičiau, valdžia vėl viską temps iki negalėjimo ir vilkins iki paskutinio galimo termino jo priėmimui. Tik neduok, Dieve, padarys viską, ką gali ir netgi ko negali, kad tik tai būtų valdžios sprendimas, o po juo gink, Dieve, nebūtų opozicijos atstovo pavardės. Pastarajame sakinyje poną Dievą paminėjau net dukart, nes be jo pagalbos, matyt, jau nebeapsieisime.

Adomo Žilinsko piešinys.

Kai jau prie opozicijos iki tobulumo nuglostytuose pasiūlymuose valdžia neturi prie ko prikibti, tuomet kabinėjamasi prie smulkmenų. Tai kablelio, tai taškelio, tai dar kokio -elio ar -elės. Galima pasakyti, kad Lazdijų rajono tarybos valdančioji dauguma davė opozicijai sunešioti geležines kurpaites, žinodama, kad to padaryti neįmanoma, o paskutinio ir kitų tarybos posėdžių metu dar bjauriai šaiposi iš opozicijos gerai smagindamiesi. Gal jiems tai ir smagu, bet kiekvienas rinkėjas kartais turėtų pasižiūrėti tokius posėdžius, kad pamatytų, kaip jo išrinktieji užsiiminėja niekais ir veltui užpakaliais trina valdiškas kėdes. Taip Lazdijų rajono valdžia, tyčiodamasi iš opozicijos, tyčiojasi iš visų Lazdijų rajono žmonių.

Būtinai stebėkime, kuo pasibaigs šis mūšis dėl žemės ūkio Lazdijų rajono savivaldybės taryboje. Galiu garantuoti, kad tarybos valdančioji dauguma priims tokį patį ar tik šiek tiek pakeistą sprendimą, nei dabar siūlo tarybos opozicija. Tik ant krūtinės bus plėšomi baltiniai ir kils didelis riksmas, kad valdžia eilinį kartą išgelbėjo rajoną ir žemdirbius.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: